Hephaestus Wien Νέα Ομογένεια

Η ΝΙΚΗ στη μεγαλειώδη παρέλαση της Ελληνικής Ομογένειας στη Στουτγάρδη

Στη μεγαλειώδη παρέλαση που διοργάνωσε η Ομογένεια της Γερμανίας στη Στουτγάρδη παραβρέθηκε το Σάββατο 21-10-23 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός  και οι  βουλευτές Αχαΐας Σπυρίδωνας Τσιρώνης, υπεύθυνος της ΝΙΚΗΣ για τον Απόδημο Ελληνισμό και  Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Βορύλλας, καλεσμένοι των Ελλήνων Ομογενών.

Παρέστησαν επίσης ο γενικός γραμματέας απόδημου ελληνισμού και δημόσιας διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Γερμανία κ. Μάρα Μαρινάκη, η γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγάρδη κα Μαρία Κεχρή, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ.Εμμανουήλ, στρατιωτικοί ακόλουθοι, απόγονοι Ελλήνων αγωνιστών του 1821 και άλλοι επίσημοι.

Την παρέλαση άνοιξε το Άγημα της Προεδρικής φρουράς το οποίο σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους πάνω από 22.500 Έλληνες, οι οποίοι προσήλθαν από όλα τα μέρη της Γερμανίας για να τιμήσουν τα παλληκάρια που συμβολίζουν τη συνέχεια του Έθνους και της Ιστορίας μας  και τα οποία ξαναζωντανεύουν την ηρωική μας κληρονομιά.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΝΙΚΗΣ χειροκρότησε με περηφάνια τους περίπου 2.500 παρελαύνοντες, στην πλειοψηφία τους μαθητές Ελληνικών σχολείων και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ελληνικών κοινοτήτων, τα οποία παρήλασαν με τις παραδοσιακές τους στολές διαδίδοντας το μήνυμα της ενότητας της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην καρδιά της Ευρώπης.

Στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ζουν και δραστηριοποιούνται γύρω στους 180.000 Έλληνες οι οποίοι με τις δράσεις τους προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη ρωμιοσύνη, να στηρίξουν και να διασώσουν  τον πολιτισμό της πατρίδας μας, ζώντας 2000 χιλιόμετρα μακριά από αυτήν.

«Όταν βλέπεις το ποτάμι της ζωής -όπως ονομάζω τους νέους μας- να παρελαύνει ακόμη και σε μια πόλη της Ευρώπης, νοιώθεις ότι υπάρχει μέλλον, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει «πεδίον δόξης λαμπρόν» για τον Ελληνισμό» υπογράμμισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός και πρόσθεσε : «να μην ξεχνάμε τις τρείς αυτές δυνάμεις που πάντοτε στηρίζουν και αναπτερώνουν το γένος των Ελλήνων, που είναι η φιλοπατρία, η πίστη στο Χριστό και η αγάπη στον ιερό θεσμό της οικογένειας. Αν και τα προηγούμενα χρόνια στηλιτεύτηκαν εντούτοις πάλι με αυτά τα φτερά το γένος το Ελληνικό, η ρωμιοσύνη θα ξαναπετάξει ψηλά».

«Πολλές φορές πρέπει να φύγεις από τη σημερινή Ελλάδα για να νοιώσεις πιο πολύ την Ελλάδα. Σήμερα, βιώσαμε ρίγη συγκίνησης από τον παλμό των χιλιάδων ομογενών. Όλο αυτό ίσως να είναι στο σχέδιο του Θεού, όταν αλλοιώνεται το ζυμάρι της Ελλάδος να κρατάει από το καλό προζύμι σε διάφορα μέρη του κόσμου, ώστε όταν αποφασίσει να καθαρίσει το αλλοιωμένο,  να πάρει από αυτή την καλή μαγιά και να τη βάλει πίσω στην πατρίδα για να φουσκώσει και να καθαρίσει» δήλωσε ο βουλευτής Σπύρος Τσιρώνης και σημείωσε : «οι Έλληνες ομογενείς της Γερμανίας, έδειξαν πως ο σεβασμός στη χώρα που σε φιλοξενεί , δεν έρχεται ποτέ σε αντίθεση με την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα, λόγος για τον οποίο οι άρχοντες της πόλης επέτρεψαν για πρώτη φορά στον κεντρικό δρόμο της Στουτγάρδης, παρέλαση άλλου έθνους».

Ο βουλευτής  Ανδρέας Βορύλλας δήλωσε :  «Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά εδώ στη Γερμανία αλλά και όπου ζουν Έλληνες. Η πραγματική αγνή αγάπη για την Άγια πατρίδα μας ξεχειλίζει από τις ψυχές αυτές και μας δείχνει το δρόμο πώς μπορούμε να ανεβάσουμε ξανά την Ελλάδα εκεί που της αξίζει».

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Έλληνες ομογενείς, δεν σταμάτησαν να δίνουν συγχαρητήρια στο κλιμάκιο της ΝΙΚΗΣ για τις προσπάθειές του στην Ελληνική Βουλή να κρατήσει ψηλά τα ιδανικά και της αξίες της Ελλάδας και παράλληλα εξέφρασαν τα παράπονά τους για την αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης να  προσφέρει αξιοπρεπή παιδεία στα ελληνόπουλα της Γερμανίας, έχοντας μειώσει δραματικά τα τελευταία χρόνια τις θέσεις των εκπαιδευτικών των ελληνικών σχολείων, φτάνοντας έτσι τα κενά σε πάνω από 200.

Η ΝΙΚΗ τους υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να διασώζει όσα διέκριναν πάντα το λαό μας, τη φιλοπατρία, την πίστη στο Χριστό, την οικογένεια, την ακεραιότητα, θα εξακολουθεί  να σηκώνει τη σημαία της παιδείας και να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων ομογενών.

Αφήστε μια απάντηση