Κύπρος Νέα

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουγγαρία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουγγαρία κ. Όμηρος Μαυρομμάτης επέδωσε στις 14 Αυγούστου 2023 τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της χώρας κα Katalin Novak, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι Sandor, στη Βουδαπέστη. Στην τελετή παρευρέθηκαν, επίσης, αξιωματούχοι του Προεδρικού Γραφείου, καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουγγαρίας.

Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Μαυρομμάτης διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Πρόεδρο Novak, καθώς και ευχές για την ευημερία της χώρας και του ουγγρικού λαού.  Εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και της συνεργασίας τους τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο.

Ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε την Πρόεδρο Novak για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, κάνοντας αναφορά στη συμπλήρωση 49 χρόνων από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο.  Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη των συνομιλιών και υπογράμμισε τη σημασία στήριξης της διεθνούς κοινότητας στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Πρόεδρος της Ουγγαρίας ανταπέδωσε τους θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στις στενές διμερείς σχέσεις Κύπρου -Ουγγαρίας, εστιάζοντας στην προοπτική ενίσχυσης της συνεργασίας, ειδικότερα στους τομείς του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού.  Διαβεβαίωσε τον Πρέσβη ότι θα έχει την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης κατά την επιτέλεση της αποστολής του στην Ουγγαρία, και επιβεβαίωσε την προσήλωση της χώρας της για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.

 

Photo: PIO

Αφήστε μια απάντηση