Ειδήσεις Εκκλησιαστικά Νέα Οικουμενικό Πατριαρχείο Ομογένεια

Εκλογή νέου Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων  και τριών νέων Επισκόπων ως βοηθοί του Σεβ. Μητροπ. Μεξικού

Στην εκλογή νέου Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων και τριών νέων Επισκόπων, προχώρησε χτες, Δευτέρα, 31 Αυγούστου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατόπιν προτάσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Από την ψηφοφορία των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, για την Μητρόπολη Μετρών και Αθύρων, ύστερα από την προβολή τριών υποψηφίων, εξελέγη παμψηφεί ο μέχρι σήμερα Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, εξέλεξαν διαδοχικά τρεις νέους Επισκόπους, που θα υπηρετήσουν ως Βοηθοί του Σεβ. Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα, και συγκεκριμένα τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες κ.κ. Ησύχιο Θάνου, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μαρκιανής, Αθηναγόρα Saul Alfonso Perez Galvis, υπό τον τίτλο Μυρίνης, και Τιμόθεο Louis Antonio Torres Esquivel, υπό τον τίτλο Άσσου.

 

 

Η χθεσινή συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι τακτικές συνεδρίες της για τον μήνα Αύγουστο, πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι, ενώ τις προηγούμενες δύο ημέρες συνεδρίασε στο Συνοδικό της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα της ημερησίας διατάξεως, για τα οποία και ελήφθησαν οι κατάλληλες απόφάσεις.

Στο τέλος της χθεσινής συνεδριάσεως, αντηλλάγησαν μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία, εκ μέρους των αποχωρούντων έξι μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και της Α. Θ. Παναγιότητος προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις με την ευκαιρία της λήξεως της παρούσας συνοδικής περιόδου.

Εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Φωτο: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

Αφήστε μια απάντηση