TasosP.-OnLine

Νέο άλμπουμ με τίτλο “Ahimsa” από τον Διονύση Φαρμάκη

Ο μουσικός Διονύσης Φαρμάκης μας παρουσιάζει την τέταρτη δουλειά του με τίτλο Ahimsa που κυκλοφορεί digital και αποτελείται από επτά τραγούδια.

(σημείωση η λέξη Ahimsa είναι μια αρχαία ινδική αρχή της μη βίας που ισχύει για όλα τα ζωντανά όντα)

Πρόκειται για έναν εσωτερικό θεματικό δίσκο καθώς οι στίχοι, οι μουσικές, όπως και τα σκίτσα, συνδέονται μεταξύ τους αλλά μπορούν να ”σταθούν” και αυτούσια ως τραγούδια. Υλοποιήθηκε στο διάστημα της καραντίνας, (Μάρτιος με Μάιο 2020), αν και η σκέψη του μουσικού για αυτό το άλμπουμ προϋπήρχε.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος : Έπρεπε να κάνω ένα ταξίδι βαθιά μέσα μου και να θυμηθώ ποιος είμαι, που ξεκίνησα και που θέλω να πάω στο διάστημα αυτό που λέγεται ζωή. Δεν έχει να κάνει με τη μουσική, μη ξεγελαστείς.
Πραγματεύεται το μέσα μου σε σχέση με το πώς χρόνια τώρα και πριν από τη γενιά μου, μισάνθρωποι σε πόστα σημαντικά μας έχουν στην απέξω, στην εκμετάλλευση και στην ανυπαρξία… αλλά δε πραγματεύεται μόνο αυτό.
Μέσα υπάρχουν δύο τραγούδια του παππού μου Αντώνη Ράλλη, τα οποία είχα την τύχη να τα βρω και να τα πειράξω”
Η Μαρία Κιούση επιμελήθηκε το artwork και για κάθε ένα τραγούδι ζωγράφισε ένα σκίτσο. Τα σκίτσα επίσης συνδέονται μεταξύ τους. Όποιος το προμηθευτεί, τον συμβουλεύουμε να  ακούσει τα τραγούδια με τη σειρά διαβάζοντας τους στίχους και βλέποντας παράλληλα τα σκίτσα. Έτσι μόνο θα ταξιδέψει σε αυτό τον κόσμο που σκιαγραφήσανε.

Social Links

Spotify

Bandcamp

YouTube

Facebook

Λίγα Λόγια τον Διονύση Φαρμάκη

Ο Διονύσης Φαρμάκης γεννήθηκε τον Οκτώβρη του ’87 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ασχολείται με το γράψιμο γενικότερων ιδεών ως συνθέτης και στιχουργός.
Έχει υπάρξει μέλος σε διάφορες μπάντες όπως “Χάρτινες Κιθάρες”, “Πρίσμα”, “Davas”, “Ρουλέτα”, “Παιδικές Ασθένειες”. Έχει συνεργαστεί με τον στιχουργό Σαράντη Αλιβιζάτο (θάλασσες, στην Ελλάς του 2000, Αννούλα του χιονιά κ.α.) , με τον Λητή, έναν απ’τους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής και τον Μιχάλη Κακέπη.

Το 2008 συμμετείχε στον δίσκο Pure Rock 4 της Atlantis Records με το τραγούδι “Τίποτα”. Από το 2010 κατασκευάζει εξ αρχής το δικό του στούντιο ηχογραφήσεων την επονομαζόμενη ”Καβάτζα” με την βοήθεια φίλων και της τότε πρώιμης μπάντας του, τις Παιδικές ασθένειες.

Το 2013 κυκλοφορεί με το συγκρότημα “Παιδικές Ασθένειες” τον πρώτο diy δίσκο με τίτλο “Ήσυχα μέρη με ανήσυχα παιδιά”. Ακολουθούν συναυλίες εντός και εκτός Αττικής με τις παιδικές ασθένειες αλλά και προσωπικές σε φεστιβάλ και όχι μόνο, μαζί με άλλους καλλιτέχνες όπως οι: Magic de spell, Στάθης Δρογώσης, Σπύρος Γραμμένος, το σχήμα και τη γυναίκα του Πάνου Τζαβελα, Mc Yinka, Radio sol, Encardia κ.α.

Τον Οκτώβρη του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό EP με τίτλο “ Το Υπερεγώ “. Ένα χρόνο μετά το βίντεοκλιπ του τραγουδιού: Μια ιδέα χαμηλοβλεπούσα , σε συνεργασία με τον Χαράλαμπο Μαργαρίτη και το kimonos centre, ταξιδεύει και επιλέγεται από το comicon της Κύπρου και το festival Other Worlds Festival – Out There Sounds from Out There στο Blackpool Αγγλίας, αποσπώντας αρκετά καλές κριτικές.

Τον Μάιο του 2016 δημιουργεί το Πεδίο Δ και συνεργάζεται με την δισκογραφική Talkbalk του Μιχάλη Μυτακίδη aka B.d. Foxmoor των Active Member. Στο διάστημα 16-17 κυκλοφορεί με το Πεδίο Δ το τραγούδι ”Αντάμωμα” και ως Διονύσης Φαρμάκης το τραγουδι ” Κοίταξε το αύριο” σε μια ακουστική μορφή.
Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφορεί το 3ο album με τίτλο ”Recorte’ αποτελούμενο από 1 περίπου ώρα μουσικής και 14 τραγούδια. Μέσα στο ”Recorte” υπάρχει το τραγούδι ”Τα Τέρατα των Σπηλαιών” το οποίο γράφτηκε για το βιβλίο του Μανώλη Νταλούκα : Μάταλα η ιστορία της Νεφεριάνας. Επίσης σε ηλεκτρική μορφή αυτή τη φορά υπάρχει το τραγούδι ”Κοίταξε το αύριο”, καθώς οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται όπως και ο τραγουδοποιός μες στο βιβλίο.

Μες στο καλοκαίρι του 18′ ηχογραφεί ζωντανά στο στούντιο της ΕΡΤ τραγούδια από όλη τη μέχρι τώρα δισκογραφία του και ακολουθούν ζωντανές εμφανίσεις.

Παράλληλα βοηθάει στην υλοποίηση του 1ου δίσκου της ”Λάντζας”, με ρόλο μπαλαντέρ καθώς έχει αναλάβει την ηχοληψία στο προσωπικό του στούντιο και παίζει διάφορα όργανα στο σχήμα.

Από τον Οκτώβρη του 18′ συνεργάζεται με τους Αctive Μember τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα και μαντολίνο στα live, ενώ αυτή την ώρα ετοιμάζει με το Πεδίο Δ, 2 album και πραγματοποιεί παράλληλα συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση