Κύπρος Νέα

Στον Πρόεδρο της Λιθουανίας, επέδωσε διαπιστευτήριά ο Πρέσβης της ΚΔ, κ. Πέτρος Τ. Νακούζης

Στον Πρόεδρο της Λιθουανίας, κ. Gitanas Nausėda, επέδωσε τα διαπιστευτήριά ο Πρέσβης της ΚΔ, κ. Πέτρος Τ. Νακούζης

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λιθουανία κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, κ. Gitanas Nausėda κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Βίλνιους στις 3 Νοεμβρίου 2022.

Κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο Πρέσβης μετέφερε στον Πρόεδρο Nausėda τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής κυβέρνησης για τη στάση αρχών της Κυβέρνησης της Λιθουανίας για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος με βάση τις συμφωνημένες παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, ενημέρωσε τον Λιθουανό Πρόεδρο για την έλλειψη προόδου σε σχέση με το Κυπριακό και για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος Nausėda ευχήθηκε στον Πρέσβη κάθε επιτυχία στην αποστολή του, εκφράζοντας την ευχή οι διμερείς σχέσεις Λιθουανίας και Κύπρου να ενισχυθούν περαιτέρω προς αμοιβαίο όφελος των δύο φιλικών χωρών και λαών.

 

Αφήστε μια απάντηση