Ειδήσεις Ελλάδα Κόσμος

Εκλογή του Διοικητή της ΕΑΔ Άγγελου Μπίνη στο Προεδρείο του Ο.Ο.Σ.Α

 

Εκλογή του Διοικητή της ΕΑΔ Άγγελου Μπίνη στο Προεδρείο της Επιτροπής των Ανώτερων Αξιωματούχων για τη Δημόσια Ακεραιότητα του Ο.Ο.Σ.Α

 

Τιμητική διάκριση για την Ελλάδα αποτελεί η εκλογή του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας,  Άγγελου Μπίνη, στο Προεδρείο της Επιτροπής των Ανώτερων Αξιωματούχων για τη Δημόσια Ακεραιότητα του Ο.Ο.Σ.Α.

Στόχος της Επιτροπής είναι η χάραξη της στρατηγικής του Ο.Ο.Σ.Α. για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών ενίσχυσης της δημόσιας ακεραιότητας και καταπολέμησης της διαφθοράς. Στις εργασίες της Επιτροπής αυτής συμμετέχουν ανώτερα στελέχη από τα 36 κράτη-μέλη του Ο.Ο.Σ.Α. αλλά και από χώρες εταίρους όπως είναι η Βραζιλία, η Τυνησία και η Κίνα.

 

 

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε μία διαδραστική ανταλλαγή καλών πρακτικών και προγραμμάτων που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο και να συζητήσουν καινοτόμες προσεγγίσεις, όπως είναι η χρήση των συμπεριφορικών επιστημών για την προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Το 2021 η Επιτροπή θα εστιάσει στην αξιολόγηση των μέτρων αντιμετώπισης των προκλήσεων που προκάλεσε η πανδημία του CoVID-19, καθώς και στην αποτελεσματική και με όρους διαφάνειας αξιοποίηση των οικονομικών προγραμμάτων και κινήτρων για την ανάκαμψη της οικονομίας και την υποστήριξη όσων επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η εκλογή μου στο Προεδρείο της Επιτροπής των Ανώτερων Αξιωματούχων για τη Δημόσια Ακεραιότητα του Ο.Ο.Σ.Α. Η ΕΑΔ έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει σταθερούς συμμάχους σε διεθνές επίπεδο και να συμμετέχει ενεργά σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Ο ρόλος αυτός θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε τα όσα έχουμε καταφέρει στην Αρχή αλλά και να αξιοποιήσουμε προς όφελος της χώρας μας την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες των εταίρων μας στον ΟΟΣΑ και στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο κ. Α. Μπίνης.

Αφήστε μια απάντηση