Αθλητικά Ειδήσεις Ελλάδα

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ – ΕΟΕ

 

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της ΕΟΕ.Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) κ. Γιώργος Αλικάκος και η υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΟΕ-ΕΘΝΟΑ κ. Ντενίζ Παναγοπούλου.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας προβλέπει τα ακόλουθα:

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids Athletics» που υλοποιείται ετησίως από την ΕΟΕ και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) στο Παναθηναϊκό Στάδιο και διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα παιδιά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

Συνεχίζεται η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων – σε νησιά του Αιγαίου και ακριτικές – δυσπρόσιτες περιοχές, όπου υπάρχουν παιδιά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με την υποστήριξη και τη διάθεση προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις εν λόγω δράσεις.

Θα διοργανωθούν επιμορφωτικές Ημερίδες / Δράσεις με τη συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό στη μύησή τους στις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Η Ημερίδα θα διεξάγεται τουλάχιστον μία φορά κατ’ έτος στην έδρα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανά περίπτωση.

 

 

Κάθε άλλη ενέργεια που θα αναδεικνύει τη συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για τη διάδοση και ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αξιών εν γένει στη νεολαία της χώρας, αλλά και στους Έλληνες πολίτες γενικότερα.

Άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς εκτός του ΥΠΕΘΑ και της ΕΟΕ, για την συνδιοργάνωση των ανωτέρω δράσεων, είναι η ΕΘΝΟΑ και η Γραμματεία Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Στο τέλος της τελετής, ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος βράβευσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο ως αθλητή και πρωταθλητή Βορείου Ελλάδας στην Κολύμβηση (1978-1979) με τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας.

Μιλώντας προς τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ μεταξύ άλλων επισήμανε: «Θέλω, για άλλη μία φορά να σας ευχαριστήσω για την πραγματικά σημαντική συμβολή σας στην στήριξη του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού Προγράμματος «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids Athletics», που υλοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τη συνεργασία του Υπουργείου σας. Άλλωστε και εσείς προσωπικά κύριε Υπουργέ έχετε γαλουχηθεί μέσα στον αθλητισμό και μας ενώνει η αγάπη για το άθλημα που κάναμε, την υδατοσφαίριση.

 

 

Το πρόγραμμα που συνεργαζόμαστε, φέρνει τους μαθητές στο σημαντικότερο παγκοσμίως μνημείο του Ολυμπισμού και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του πολιτισμού μας. Τους φέρνει όμως και κοντά στον αθλητισμό και κυρίως στις Ολυμπιακές αξίες. Ένα βιωματικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου μαθαίνουν την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου και με τη βοήθεια των διακεκριμένων αθλητών και Ολυμπιονικών μας, μυούνται στα αγωνίσματα του στίβου, το βόλεϊ και το μπάσκετ. Οι αθλητές που ανήκουν στις Ένοπλες δυνάμεις, αθλητές υψηλού επιπέδου, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία στο άθλημα τους είναι οι πλέον κατάλληλοι για να μεταλαμπαδεύσουν στη νεολαία της χώρας μας τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος, να τους εμπνεύσουν και να τους παροτρύνουν να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αξιοποιεί με τον καταλληλότερο τρόπο πάνω στο αντικείμενο τους, τους Ολυμπιονίκες και Διακεκριμένους αθλητές που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις δίνοντας τους την ευκαιρία να μεταδώσουν απλόχερα στη νεολαία μας, όλα όσα τους έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η ενασχόληση τους με τον αθλητισμό. Τα τελευταία 10 χρόνια, η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids Athletics», το οποίο έχουν παρακολουθήσει 210.540 μαθητές και μαθήτριες από 2.555 σχολεία απ’ όλη τη χώρα και θα αποτελούσε μεγάλη μας τιμή να σας υποδεχτούμε τη νέα σχολική χρονιά και να ζήσετε από κοντά όσα βιώνουν τα παιδιά μας.

Η συνεργασία μας, δεν περιορίζεται μόνο στο «Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids Athletics» , αλλά και στην Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και σε δράσεις εκτός Αττικής έχοντας πάντα στο πλευρό μας το ΑΣΑΕΔ και τον επικεφαλής του κ. Ανδριόπουλο, για την πραγματοποίηση αθλητικών και βιωματικών προγραμμάτων, τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας και του Ευ αγωνίζεσθαι», είπε ο κ. Καπράλος.

Αφήστε μια απάντηση