Μουσική

Moaning Silence – Ακούσαμε τον δίσκο τους “A waltz into darkness ”

MOANING SILENCE – άλμπουμ “A waltz into darkness ” (5 Μαΐου 2020, Symmetric Records)

Doom metal πρώτης κλάσης προσφέρουν οι Moaning Silence στο νέο τους άλμπουμ! Κερδίζοντας το στοίχημα που βάζουν όλες οι μπάντες στο τόσο σημαντικό δεύτερο τους βήμα και με την αρωγή της αψεγάδιαστης παραγωγής του Μπάμπη Κατσιώνη, ηχούν αληθινοί, πειστικοί και πέρα για πέρα σκοτεινοί.

Οι επιρροές τους είναι ακόμα εκεί αλλά δεν φαντάζουν αγκιστρωμένοι και καθηλωμένοι, όπως συμβαίνει με πολλές μπάντες της ελληνικής σκηνής. Έχοντας και πάλι γυναικεία φωνητικά σε αρκετά πρωταγωνιστικό ρόλο, μπαίνουν κάτω από την ταμπέλα του gothic-doom , δίνοντας μια νότα Theatre Of Tragedy, Draconian και Gathering, αλλά υπάρχει πολύ περισσότερος αχαρτογράφητος ορίζοντας στο δεύτερο άλμπουμ των Αθηναίων.   Στο χώρο του doom,  όπου λόγω λατρείας των μουσικών, αλλά και αργών ταχυτήτων μπορεί συχνά να πέσεις στην παγίδα της επανάληψης και της μονοτονίας, οι Moaning Silence βάζοντας πολλή αρμονία και περισσό συναίσθημα, αποφεύγουν τις παγίδες.

Τραγούδια που ξεχωρίζουν με την πρώτη ακρόαση και σε κερδίζουν είναι τα «Rite Of Decay”, “The Silence Of The Gods” και  «Songs For Winter”, με όλα τα τραγούδια να προσφέρουν το δικό τους λιθαράκι στην ατμοσφαιρική μουσική της μπάντας.

«Α Waltz In Darkness” ο τίτλος του άλμπουμ και δικαιώνει απόλυτα το όνομα του, αφού καταφέρνει να μας βάλει στο σκοτεινό του κλίμα και να λικνιστούμε στους ρυθμούς του.  Δυναμικά riff Και πειστικοί τόνοι σε όλη τη διάρκεια του, ενώ οι εκτελέσεις σε όλα τα όργανα είναι άρτιες. Πιστεύω ότι, σε τελική ανάλυση, θα εδραιωθούν σύντομα στο χώρο τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι φαν του ατμοσφαιρικού και σκοτεινού ήχου, ανεξαρτήτως ειδών, θα πρέπει να τους τσεκάρουν άμεσα!

 

https://www.facebook.com/moaningsilence

https://moaningsilence.bandcamp.com/releases

https://www.youtube.com/channel/UCSXi2widV0NhxVBTQ-A_JYg

https://www.facebook.com/symmetricrecords/

https://symmetricrecords.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/moaningsilence/

Moaning Silence – I am the sorrow (official lyric video)

https://www.youtube.com/watch?v=Kk7IQ9j42fI

 

 

Αφήστε μια απάντηση