Αυστρία Βιέννη Ελλάδα Ομογένεια Παροικιακά Νέα Πολιτισμικά Χωρίς κατηγορία

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη: μια εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας Βιέννης

 

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη: “Ich bin Griechin! Je suis Grecque! Είμαι Ελληνίδα!”- μια εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας Βιέννης

 

Τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων της αυστριακής Ραδιοφωνίας (ORF RadioKulturhaus) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας Βιέννης αφιερωμένη στη μεγάλη ηθοποιό και πολιτικό Μελίνα Μερκούρη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της και στο πλαίσιο του επετειακού έτους 2020. Η εκδήλωση έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την ευγενή υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και του Άμισθου Γενικού Προξενείου Σάλτσμπουργκ. Παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του COVID-19, στην εκδήλωση παρέστη μεγάλος αριθμός εκπροσώπων του Διπλωματικού Σώματος, της αυστριακής κοινωνίας και δημόσιας διοίκησης, διεθνών Οργανισμών με έδρα τη Βιέννη καθώς και έλληνες ομογενείς.

 

 

Η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αυστρία κυρία Αικατερίνη Κόικα απηύθυνε χαιρετισμό  κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ ακολούθησε παρουσίαση της ζωής και της καριέρας της Μελίνας, με παράλληλη προβολή φωτογραφιών και βίντεο, από την αυστριακή ηθοποιό Arabella Fenyves. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς η υψίφωνος Ελπινίκη Ζερβού απέδωσε τραγούδια της Μελίνας με τη συνοδεία του Ensemble Retro Wien και τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Στρίκου.

Η εκδήλωση ανέδειξε την πολύπλευρη προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη ως ηθοποιού του θεάτρου και του κινηματογράφου, ως αγωνίστριας κατά της Δικτατορίας και ως υπερμάχου, από τη θέση της ως Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας, της ιδέας της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Photos: Society/ Pobaschnig

 

 

Αφήστε μια απάντηση