Ομογένεια

Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Κάϊρο

 

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και της Ελληνική Κοινότητα Καΐρου , γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας* στην 53η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Καΐρου , το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 σε συνεργασία με το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής-Μέσης Ανατολής, εκπροσώπους από τα Αιγυπτιακά Πανεπιστήμια του Καΐρου και μαθητές από την Αμπέτειο Σχολή.

Ιστορικά στοιχεία της παρουσίας της Ελληνικής Γλώσσας στην Αίγυπτο, με αναφορά στις ελληνικές εκδόσεις της Αιγύπτου διαχρονικά και την Αιγυπτιώτικη λογοτεχνία, τη διδασκαλία των Ελληνικών ως ξένης γλώσσας στην Αίγυπτο, τα ίχνη της Αραβικής γλώσσας στα Ελληνικά και της Ελληνικής στα Αραβικά.

Μαθητές της Αμπετείου Σχολής, του αμιγούς Ελληνικού Σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Καΐρου, θα διαβάσουν ποιήματα των Δ. Σολωμού, Κ.Π. Καβάφη, Στρ. Τσίρκα και Γ. Σεφέρη υπό την καθοδήγηση των καθηγητών της Σχολής κ. Γιώργου Κοκορέλη και Ελένης Μουμούρη.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας προσφέρεται ειδική έκπτωση 10% στα δίδακτρα , μόνο για όσους εγγραφούν από 5-9 Φεβρουαρίου στα τμήματα των αρχαρίων που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

* Η παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας εορτάζεται επισήμως στις 9 Φεβρουαρίου.

*** Το ζωγραφικό έργο είναι του γνωστού Έλληνα εικαστικού Δημήτρη Ταλαγάνη , εις μνήμην του.

 

Αφήστε μια απάντηση