Χωρίς κατηγορία

Ακούσαμε το άλμπουμ “Vanity” από την MARIALENA

MARIALENA – album “Vanity” (14 Aπριλίου 2020, self-release)

Η Μαριαλένα Τρίκογλου είναι μια κλασικά καταρτισμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια που έχει παίξει ρόλους σε όπερες  κα γενικά έχει πολλές περγαμηνές στον συγκεκριμένο χώρο! Τα τελευταία 3 συναπτά έτη, έχει αφοσιωθεί στο rock και metal χώρο με βασικό αποτέλεσμα τo ντεμπούτο της άλμπουμ “Vanity” που κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2020, το οποίο ακόμα προωθείται.

Η Mαριαλένα κατορθώνει να μας προσφέρει μια αναζωογονητική νότα στο χώρο, αφού το συγκεκριμένo άλμπουμ με τη βοήθεια και την άποψη του παραγωγού Βαγγέλη Γιαλαμά ξεφεύγει από τα τετριμμένα συμφωνικά metal πρότυπα που έχουν καταντήσει κλισέ. Πολύ σπάνια το είδος βγάζει ένα άλμπουμ χωρίς τον υπερβολικά παχύ και σε τελική ανάλυση, ψεύτικο ήχο που πρέπει να διεισδύσει πολύ  κάποιος για να φτάσει στην αληθινή προσωπικότητα της μουσικής και ειδικά στις πρωταγωνίστριες που δεν είναι άλλες από τις τραγουδίστριες.

Το «Vanity» πηγαίνει κατευθείαν στα αυτιά και στην καρδιά σου. Η Μαριαλένα φυσικά κάνει ευρέως χρήση βιμπράτο (άλλωστε δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς με την τεράστια παιδεία που κατέχει) αλλά παρότι ουσιαστικά είναι μια τραγουδίστρια όπερας, δείχνει να είναι πολύ ευέλικτη και η αισθαντική της φωνή μένει μακριά από τις  υπερβολικά υψηλές νότες. Όταν το κάνει, έχει την ευχέρεια να θυμίζει και μια Tarja,αλλά η ευχάριστη φωνή της είναι για πολύ περισσότερα πράγματα!

Κατά τα άλλα,  η παραγωγή έχει σχεδιαστεί για να αφήνει τη φωνή να λάμπει χωρίς να επισκιάζει την ατομικότητα των άλλων οργάνων. Ο παραγωγός Βαγγέλης Γιαλαμάς φαίνεται να είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε μουσικό και τουλάχιστον στην περίπτωση αυτή κατορθώνει να μην ακούγεται η παραμικρή έλλειψη μπάντας!

Τα τραγούδια του άλμπουμ  κρατούν επίσης την συνολική απόδοση ψηλά. Έξυπνα και όμορφα τραγούδια χωρίς συνθετικές υπερβολές και αγωνία για εκτελεστική επίδειξη. Μετρημένες συνθέσεις, ταυτόχρονα και πρωτότυπες ενώ το υπέροχο βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι θα μπορούσε να αποτελέσει την κατάλληλη εισαγωγή σας στη μουσική και τον κόσμο της Μαριαλένας!

Η Μαριαλένα με το «Vanity» μας προσκαλεί στον κόσμο της που δείχνει να σέβεται και να τιμά πρωτίστως την μητέρα όλων των σύγχρονων ειδών, δηλαδή την κλασσική μουσική.  Το heavy metal  φυσικά είναι ο δούρειος ίππος για να κατακτήσει τις ψυχές μας μέσω αυτού του ακούσματος, αλλά δεν χρησιμοποιείται σαν επιφανειακό όχημα. Είναι αληθινός υπηρέτης της  μελωδίας και της σύνθεσης που υπερισχύουν του ήχου και των εφέ.

Απόλαυσα την ακρόαση κάθε οργάνου ξεχωριστά σε αυτή την κρυστάλλινη παραγωγή, όσο φυσικά μπορεί να σε αφήσει η φωνή της Μαριαλένας που σα σύγχρονη Σειρήνα σε καλεί στο δικό της κόσμο με την επιβλητική και ταυτόχρονα εύθραυστη ισορροπία που σου προσφέρει!

 

https://www.facebook.com/trikogloumarialena

https://www.facebook.com/marialenatrik 

https://www.youtube.com/channel/UC-eJc86m4IUc5cpEjMeT2Jg

https://www.instagram.com/marialena_official

https://marialena.bandcamp.com/releases

VANITY – OFFICIAL VIDEO CLIP

https://youtu.be/tW-jzJDPdTs

SALVATION – OFFICIAL LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=FBkU3SgDBcE

PROPHECIES – OFFICIAL LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=HO5XvPLUZPk

THE PROMISE – Marialena Trikoglou (Within temptation cover HD)

https://www.youtube.com/watch?v=PxMyXZOqKWI