Αθλητικά

H Μαρία Ντάνου υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

 

Η πρωταθλήτρια της χιονοδρομίας του σκι αντοχής Μαρία Ντάνου είναι υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις εκλογές που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων «Πεκίνο 2022».

Την Μαρία Ντάνου πρότεινε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η πρόταση έγινε αποδεκτή από το Εκτελεστικό Γραφείο της ΔΟΕ. Δέκα γυναίκες και επτά άνδρες από 17 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, έξι αθλήματα και από τις πέντε ηπείρους θα διαγωνιστούν για τις δύο ελεύθερες θέσεις της Επιτροπής.

O Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος επισήμανε για τη Μαρία: «Είμαστε ευχαριστημένοι, που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση μας και η Μαρία Ντάνου θα είναι υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών. Η Μαρία εκτός από εξαιρετική αθλήτρια με συμμετοχές σε δύο Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2010 και 2018, εργάζεται στη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας ενώ συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» ως Αθλήτρια – Πρότυπο συμβάλλοντας στη σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τους νέους αθλητές τόσο στο Ολυμπιακό χωριό όσο και στους αγωνιστικούς χώρους. H εξαιρετική προσωπικότητα, το πνεύμα αλληλεγγύης προς τους συναθλητές της και η διάθεση προσφοράς για την ανάπτυξη του αθλητισμού αποτελούν εχέγγυα ότι εάν η Μαρία εκλεγεί, έχει πολλά να προσφέρει στο Ολυμπιακό Κίνημα.»
«Θα ήθελα να ευχαρηστήσω την Ε.Ο.Ε. που με πρότεινε και μου έδωσε αυτή τη σπουδαία ευκαιρία να είμαι μέρος της ομάδας αθλητών που θα είναι υποψήφιοι στο Πεκίνο 2022 για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ να εκπροσωπήσω με όλη τη δύναμη μου, τους αθλητές όλου του κόσμου και να υποστηρίξω τα δικαιώματα τους », είπε η Μαρία Ντάνου.

Αφήστε μια απάντηση