Νέα Ομογένεια

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας βράβευσε μαθητές και μαθήτριες των Ελληνορθόδοξων Κολλεγίων του Σύδνεϋ

Νέους και νέες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη φοίτησή τους στα τρία Ελληνορθόδοξα Κολλέγια του Σύδνεϋ και αρίστευσαν στις τελικές εξετάσεις HSC 2023, στην Πολιτεία της Νέας Νοτίου Ουαλίας, βράβευσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, σε μια σεμνή και ζεστή τελετή η οποία φιλοξενήθηκε στη μεγάλη Αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου.

Στην Τελετή Απονομής Αριστείων, η οποία διοργανώνεται ετησίως από το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, έδωσαν το «παρών» οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Κυανέων κ. Ελπίδιος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, οι κληρικοί που διακονούν στις Ενορίες όπου υπάγονται τα τρία Ελληνορθόδοξα Κολλέγια (Αγίων Πάντων, Αγίου Σπυρίδωνος και Αγίας Ευφημίας), καθώς επίσης οι Διευθυντές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, δάσκαλοι και καθηγητές, και αρκετοί γονείς και κηδεμόνες των νέων που βραβεύθηκαν.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, αφού συνεχάρη θερμά τους αριστεύσαντες μαθητές και τις αριστεύσασες μαθήτριες, έδωσε σε όλους και όλες την πατρική ευλογία του ενόψει της έναρξης ενός καινούργιου κεφαλαίου στη ζωή τους και ευχήθηκε ο Θεός να φωτίζει και να καθοδηγεί πάντοτε τα βήματά τους. Απηύθυνε, επίσης, θερμή παράκληση να φυλάσσουν ως «κόρη οφθαλμού» τις πνευματικές αρχές και τις ηθικές αξίες, που έλαβαν κατά τη φοίτησή τους στα Ελληνορθόδοξα Κολλέγια. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα έχει πάντοτε ανοιχτή την αγκαλιά της και θα υποστηρίζει τα θεοφιλή τους έργα.

Αφήστε μια απάντηση