Νέα Ομογένεια

Ο Ιστορικός Leon Saltiel στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Τον Διδάκτορα Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Leon Saltiel, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος την Παρασκευή, 21 Απριλίου.

Ο κ. Saltiel επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Σύδνεϋ και της συμμετοχής του, ως κεντρικού ομιλητή, σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την 80η επέτειο από την εκτόπιση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα τον διακεκριμένο Ιστορικό, με τον οποίο είχε μακρά και γόνιμη συζήτηση περί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως η διατήρηση της γλώσσας και των εθίμων ενός λαού που βρίσκεται εκτός της πατρίδας του. Παράλληλα, συζήτησαν για την αξία του διαλόγου και για την ανάγκη αλληλοσεβασμού των θρησκειών, καθώς και των λαών με διαφορετικές παραδόσεις.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Saltiel για το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία, όσο και γενικότερα για τη ζωή της Ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία.

Αφήστε μια απάντηση