Νέα Ομογένεια

Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρέσβη στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, πραγματοποίησε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αυστραλία κ. Amir Maimon, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

Τον Πρέσβη υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, μαζί με κληρικούς των Κεντρικών Γραφείων.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με επίκεντρο την επίσκεψη του Οικουμενικού  Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το επόμενο έτος, στην Αυστραλία, καθώς και την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου με όμιλο προσκυνητών στα Ιεροσόλυμα τον προσεχή Οκτώβριο.

Στο τέλος της συναντήσεως, ο κ. Maimon δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είναι ένα σημαίνον πρόσωπο για την Ελληνική Ομογένεια και παράλληλα χαίρει σεβασμού και εκτιμήσεως από όλη την Αυστραλία». Ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε και τόνισε την αγαθή διάθεσή του για συνεργασία των λαών και κυρίως των δύο μειονοτήτων στην Αυστραλία.

Αφήστε μια απάντηση