Κύπρος

Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού συστήνεται!

 

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού έδωσε το σύνθημα και ετοιμάζεται να μας οδηγήσει σε ένα δεκαήμερο γεμάτο κέφι και χορό! Το Λεμεσιανό Καρναβάλι επιστρέφει μετά από δύο χρόνια, χωρίς περιορισμούς, ακόμα πιο δυναμικά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ξεκινά την Τσικονπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 του μήνα, με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης κατά την οποία παρουσιάστηκαν το φετινό πρόγραμμα, τα νέα στοιχεία που εντάσσονται, οι χορηγοί και φυσικά ο νέος μας Βασιλιάς Δημήτρης Γιαννακού, οι παρευρισκόμενοι υπό τους ήχους της Ομάδας Κανταδόροι Λεμεσού, πήραν μια γεύση για το τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεμεσού για το δεκαήμερο του καρναβαλιού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, υπέδειξε ότι φέτος επιστρέφουν δριμύτερες οι δύο μεγάλες παρελάσεις. «Από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις σε ομάδες και άρματα, η συμμετοχή φέτος θα σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ». Και αναφερόμενος στον Βασιλιά του φετινού Καρναβαλιού, είπε ότι η απόφαση αυτός να είναι ο Δημήτρης Γιαννακού, ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Ο 16ος Βασιλιάς. Ο Δημήτρης είναι ένας γνήσιος Καρναβαλιστής με 35 χρόνια συμμετοχή στο Καρναβάλι της Λεμεσού, από την ηλικία των 3 ετών. Ο Δημήτρης είναι ο νεαρότερος Βασιλιάς στη σύγχρονη ιστορία του Λεμεσιανού καρναβαλιού». Ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους συμπατριώτες μας, αλλά και σε ξένους επισκέπτες, να έλθουν στη φιλόξενη Λεμεσό σε αυτό το ανεπανάληπτο πανηγύρι χαράς, να γίνουν για λίγο Λεμεσιανοί, να χαρούν και να περάσουν όμορφα.

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού και οι συμμετέχοντες στο φετινό καρναβάλι ετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μετατρέψουν κάθε γωνιά της πόλης, σε προορισμό ξεφαντώματος, όπως μόνο η πόλη μας ξέρει να προσφέρει.

Στο πλούσιο φετινό πρόγραμμα των δεκαήμερων εκδηλώσεων, εντάσσονται και νέα στοιχεία, κάνοντας αρχή από την Τσικνοπέμπτη και την είσοδο του Βασιλιά στην πόλη. Η παρέλαση, με μπροστάρη τον Βασιλιά της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (μπροστά από το Διοικητήριο), θα περιπλανηθεί στους δρόμους της παλιάς πόλης και θα καταλήξει φέτος και πάλι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα ξεκινήσει ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό. Επιπλέον, οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος, πέρα από τις μουσικές επιλογές των dj’s και ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα, σε κάθε υπαίθριο χορό, ενώ σειρά εκδηλώσεων θα φιλοξενείται για μία ακόμη χρονιά σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα στους Χαρουπόμυλους Λανίτη. Εκεί θα έχουμε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να απολαύσουμε τον αγαπημένο τραγουδιστή Πασχάλη σε ένα party γεμάτο επιτυχίες από την εποχή του ’60 μέχρι σήμερα. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες από τις Ομάδες Κανταδόρων, που φέτος θα καταλήξουν μετά από περιδιάβαση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Το πλούσιο πρόγραμμα συμπληρώνουν η αγαπημένη Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας, ο χορός της Τρίτης στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, η βραδινή καρναβαλίστικη ποδαράτη, ο χορός της Πέμπτης, street parties, διαγωνισμοί πελλόμασκας και έξυπνης μάσκας, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την τιμητική τους την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου με την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση στον παραλιακό δρόμο της πόλης, ενώ το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα κορυφώνεται την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με τη Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ με τη συμμετοχή 100 αρμάτων/ομάδων. Η Λεμεσός θα αποχαιρετήσει το καρναβάλι με τον υπαίθριο χορό στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού.

Βασιλικός Χορηγός: κολλα Factory of Culture της Exness

Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Παροχέας – (Αργυρός Χορηγός): CYTA

Αργυροί Χορηγοί με σειρά: City of Dreams, Ελληνική Τράπεζα       

Χάλκινοι Χορηγοί με σειρά: Carlsberg, PNS Restaurants, ΚΕΟ, McDonalds, Psaltis Autoparts

 

 

Αφήστε μια απάντηση