Νέα Ομογένεια

«Συνάντηση των Απόδημων Θεσσαλών με τον Υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Κώτσηρα»

Σε πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 μια συνάντηση γνωριμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» με το νέο Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Κώτσηρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υφυπουργού κ. Δημήτρης Γιολδάσης.

Στην αρχή της συζήτησης ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας συνεχάρη τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκπλήρωση του έργου του καθώς και καλή συνεργασία. Επίσης τον ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία και την πολυετή υποστήριξη της ΓΓΑΕΔΔ στο έργο της Συνομοσπονδίας. Επίσης συνεχάρη και τον κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη για την επανατοποθέτηση του ως Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Στη συνέχεια ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών για το έργο και τις δραστηριότητες της Συνομοσπονδίας, για τις πλούσιες δράσεις της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, για το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών στον Δήμο Παλαμά στις 29 έως 30 Ιουλίου 2023 υπό την αιγίδα της ΓΓΑΕΔΔ και για την έκδοση του περιοδικού που φέρει το όνομα «ΘΕΤΤΑΛΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ».

Στο τέλος ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας συνεχάρη τον κ. Υφυπουργό για την πρόσφατη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου σχετικά με την άρση των περιορισμών για τη συμμετοχή των Αποδήμων στις εθνικές εκλογές αλλά τόνισε ταυτόχρονα ότι τώρα έχει προτεραιότητα και η επιστολική ψήφος καθώς και η λειτουργία ενός παγκοσμίου οργάνου που θα εκπροσωπεί τον Απόδημο Ελληνισμό και θα μπορεί να συντονίζει τα αιτήματα των Ελλήνων της Διασποράς.

Ο κ. Υφυπουργός συνεχάρη την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών για το αξιόλογο έργο της και επισήμανε τη σημαντικότητα της προσπάθειας των Απόδημων στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και της παράδοσης καθώς και στη σύνδεση τους με τη μητέρα πατρίδα και διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή. 

 

Με εκτίμηση – Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας

Διαμαντής Γκίκας                                                             Φωτεινή Μίχου

Αφήστε μια απάντηση