Κύπρος Νέα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου μεταβαίνει στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει  στο Λονδίνο, όπου τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με μέλη και οργανωμένα σύνολα της κυπριακής παροικίας, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που διοργανώνει προς τιμήν του η Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Τρίτη, 18 Ιουλίου, το πρωί, ο Δρ Κόμπος θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει, επίσης, σειρά επαφών στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών κ. David Lammy και θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Κοινοτήτων κα Alicia Kearns. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δρ Κόμπος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση για την Κύπρο, η οποία διοργανώνεται στη Βουλή των Κοινοτήτων από τη Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα για την Κύπρο, σε συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Τετάρτη, 19 Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη, 20 Ιουλίου, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (ΣΕΥ). Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου θα βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η εξωτερική πτυχή της οικονομικής ασφάλειας. Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν στρατηγική συζήτηση για την Τουρκία και τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, μετά και τις τουρκικές εκλογές. Θα ακολουθήσει άτυπη ανταλλαγή απόψεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Antony Blinken για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που διέπουν τις διατλαντικές σχέσεις. Οι Υπουργοί θα εξετάσουν, επίσης, υπό το λήμμα των τρεχουσών υποθέσεων, σειρά ζητημάτων που βρίσκονται στη διεθνή επικαιρότητα. Πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, θα πραγματοποιηθεί άτυπο πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Volker Türk.

Ο Δρ Κόμπος επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 21 Ιουλίου.

Αφήστε μια απάντηση