Ομογένεια Παροικιακά Νέα

Παρασημοφόρηση του γάλλου Πρέσβεως στην Αυστρία, ιστορικού και Φιλέλληνα, κ. Gilles Pécout

 

Το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής απένειμε  η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αυστρία, κυρία Αικατερίνη Κόικα, στον Πρέσβυ της Γαλλίας στην Αυστρία και διακεκριμένο ιστορικό και φιλέλληνα, κ. Gilles Pécout. Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβευτική κατοικία στη Βιέννη, η Πρέσβυς κυρία Κόικα, απένειμε στον κ. Pécout, εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής ως αναγνώριση της προσφοράς του στην μελέτη και ανάδειξη της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού.

 

Ο κ. Gilles Pécout, ο οποίος έχει διατελέσει Πρύτανης της Ακαδημίας των Παρισίων και της ακαδημαϊκής περιοχής Ile-de-France και Καγκελάριος των Πανεπιστημίων των Παρισίων, είναι ιστορικός εγνωσμένου κύρους, έχοντας αφιερώσει μεγάλο μέρος των μελετών και της ιστορικής του έρευνας στην Ελλάδα, με ικανό αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκριτα γαλλικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά γύρω από τον ευρωπαϊκό φιλελληνισμό του 19ου αιώνα. Έχει επίσης διατελέσει, μεταξύ άλλων, επισκέπτης καθηγητής των Πανεπιστημίων Αθηνών και Κρήτης, υπεύθυνος σεμιναρίου της École des Hautes Études en Sciences Sociales για τα «Νέα Μεσογειακά Κράτη», στο πλαίσιο της έδρας νεοελληνικής ιστορίας του καθηγητή Γεωργίου Δερτιλή, υπεύθυνος του ευρωπαϊκού Προγράμματος “Building on the Past” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του επιστημονικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Διοίκησης της École française d’Athènes.

Στην τελετή παραβρέθηκε, λόγω των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, μικρός αριθμός εκπροσώπων της γαλλικής Πρεσβείας και γαλλο-αυστριακών οικονομικών και πολιτιστικών θεσμικών φορέων στην Αυστρία, της αυστριακής διπλωματικής κοινότητας καθώς και εκπρόσωπος της αυστριακής κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση