Ομογένεια

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας- Αυστρίας από την Ελληνίδα Πρέσβυ

H Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αυστρία, κυρία Αικατερίνη Κόικα, συμμετείχε στις 18 Ιουνίου 2020, σε συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας- Αυστρίας, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα. Η Ελληνίδα Πρέσβυς ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για θέματα τρέχουσας ελληνικής επικαιρότητας, αναπτύσσοντας τις ελληνικές θέσεις και αναδεικνύοντας προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης των ελληνοαυστριακών σχέσεων.
Μεταξύ άλλων, η κυρία Κόικα εξέθεσε στους μετέχοντες στην Επιτροπή αυστριακούς βουλευτές στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την Ελλάδα και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση ενόψει της τουριστικής περιόδου. Η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας επικεντρώθηκε επίσης στο μεταναστευτικό ζήτημα και στην εν γένει παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Προβλήθηκαν, τέλος, ο σταθεροποιητικός ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και οι προτεραιότητες της χώρας στο πλαίσιο της τρέχουσας ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Πρέσβυς κυρία Κόικα είχε επίσης την ευκαιρία, μετά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας, να πραγματοποιήσει σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αυστριακής Βουλής, κ. Wolfgang Sobotka.

Αφήστε μια απάντηση