Ομογένεια

Ανδρέας Ιγνατίου: Καλώς ήρθατε Εξοχότατε

Όπως σε κάθε χώρα έτσι και στην Αυστρία, οι Ομογενείς σχεδόν κάθε 4 χρόνια ανυπομονούν να γνωρίσουν τους νέους Επικεφαλής των Διπλωματικών Αποστολών Κύπρου και Ελλάδος. Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Κυπρίους Συμπολίτες μας και όχι μόνο αυτή τη φορά.

Ένας γνώριμος από τα παλιά και πολύ αγαπητός σε όλη την Ομογένεια ήρθε για να αναλάβει τα ηνία της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία.

Ένας ικανότατος Διπλωμάτης, που εκπροσωπεί αντάξια την Κύπρο μας σε Διεθνής Οργανισμούς και σε διάφορες χώρες του Πλανήτη.

Ο Ανδρέας Ιγνατίου, ο ορισθείς νέος Πρέσβυς της Κύπρου, με βαθειά συγκίνηση έμαθε ότι θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στην Αυστρία.

Η Βιέννη είναι μία από τις πόλις που αγάπησε. Είναι η τρίτη φορά που θα περπατήσει στους δρόμους και τα σοκάκια της, ως κάτοικός της.

Νέος τότε, μετά τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να έρθει και να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Πολιτικές Επιστήμες. Κύπριοι και Έλληνες, βλέποντας τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, τον αγκάλιασαν γρήγορα και τον δέχτηκαν στις κοινότητές τους.

Περνώντας το Master του, επέστρεψε στην Κύπρο και την υπηρέτησε σε διάφορα πόστα, όπως τη Βουλή των Αντιπροσώπων και σε άλλα υπουργεία.

Δεν ξέχασε όμως ποτέ τη Βιέννη. Έτσι με την πρώτη ευκαιρία, το 1997, ήταν η πρώτη του θητεία στην Πρεσβεία εδώ.

Μετά από μία πετυχημένη καριέρα σε διάφορες χώρες, η μοίρα τον έφερε να ξανά υπηρετήσει την Πατρίδα του στη Βιέννη, αλλά αυτή τη φορά ως επικεφαλής της Κυπριακής Αποστολής: στην Αυστρία, στη Δημοκρατία της Κροατίας, στη Δημοκρατία της Σλοβενίας και στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν.

 

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!!!!

Αφήστε μια απάντηση