Ομογένεια

“Η Γυναίκα στην Ελληνόφωνη και Αραβόφωνη Ποίηση” : συμμετοχή του Γ. Χρυσουλάκη

 

Γ. ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ: Συμμετοχή στη συνάντηση ποιητών από την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, την Τυνησία και την Κύπρο

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, συμμετείχε με ομιλία του στην 3η συνάντηση ποιητών με τίτλο “Η Γυναίκα στην Ελληνόφωνη και Αραβόφωνη Ποίηση” που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή των ποιητριών: Αθηνά Παπαδάκη (Ελλάδα), Νοζούμ Αλγάνεμ (Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα), Λίλη Μιχαηλίδου (Κύπρος), Άισα ελ Σέφι (Ομάν) και Λαμιά Μοκάνταμ (Τυνησία).

Διοργανωτής ήταν το Κέντρο Ελληνικής και Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού (ΚΕλΑΛΠ) της Culture Polis, με επικεφαλής τον κ. Βασίλειο Λαοπόδη. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και την Ημέρα της Ποίησης και μέσα από τις αναγνώσεις των ποιημάτων και τη συζήτηση ανιχνεύθηκαν τα κοινά σημεία αναφοράς, ταύτισης και σύγκλισης των δύο αυτών φωνών, καθώς και των λαών μας. Η συνάντηση ετέθη υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

 

 

Συντόνισε η διευθύντρια του ΚΕλΑΛΠ, κα Πέρσα Κουμούτση, συγγραφέας και μεταφράστρια αραβικής λογοτεχνίας. Προλόγισε η ποιήτρια και στιχουργός, Λίνα Νικολακοπούλου. Το «παρών» έδωσαν επίσης εκπρόσωποι της Παναραβικής Ένωσης Συγγραφέων με περισσότερα από 350 μέλη από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους των γραμμάτων σε όλα τα αραβικά κράτη.

Η εκδήλωση διεξήχθη σε δύο γλώσσες, με ταυτόχρονη μετάφραση των ομιλιών και των ποιημάτων από τους Δρα Χάλεντ Ραούφ (Ελληνικά-Αραβικά) και Πέρσα Κουμούτση (Αραβικά-Ελληνικά).

Αφήστε μια απάντηση