Ομογένεια

Συμμετοχή του Γεν. Γραμμ. στην εκδήλωση της Ομοσπ. Ελλήνων Εκπαιδ. Αμερικής

 

Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Καθ. Ιωάννη Χρυσουλάκη  στην εκδήλωση της

Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλογών Αμερικής.

Φόρος Τιμής στον Ιωάννη Γιαννόπουλο.

Ο Κος Γενικός συμμετείχε με χαιρετισμό στη διαδικτυακή εκδήλωση – φόρο τιμής στον Ιωάννη Γιαννόπουλο, τον απλό μαραγκό και δάσκαλο που έχτισε το πρώτο ξύλινο σχολείο της Αμερικής στον Άγιο Αυγουστίνο της Φλόριδα το 1760, έχοντας εγκαταλείψει τις συνθήκες σκλαβιάς της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας.

Μήνυμα στην εκδήλωση έστειλε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρος, ενώ ομιλία απηύθυνε ο κ. Νίκος Νικολιδάκης, Πρώην Συντονιστής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Η πορεία της Ζωής του Γιαννόπουλου στη Νέα Ήπειρο».

Την παρουσίαση των ομιλητών πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», κ. Σταύρος Μαρμαρινός, ενώ η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, κα Στέλλα Κοκκόλη, προσφώνησε όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

Την συγκινητική αυτή εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής και το «παρών» έδωσαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρου, ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Φλόριδα, κ. Δημήτριος Σπάρος, ο Γερουσιαστής του Rhode Island, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς, κ. Κρίς Αλαχούζος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης, κα Μερόπη Κυριακού, η Πρόεδρος Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κα Αθηνά Κρομμύδα, ο Διευθυντής Παιδείας Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κα Ελένη Γρίβα και πολλοί άλλοι σημαντικοί παράγοντες της ομογένειας.

Αφήστε μια απάντηση