Παροικιακά Νέα Συνεντεύξεις

Ο πολυμεταφρασμένος θεατρικός συγγραφέας Άκης Δήμου στο HR 

 

Μια έκτακτη εκπομπή αφιέρωμα στον πολυμεταφρασμένο θεατρικό συγγραφέα Άκη Δήμου ετοίμασε ο Δημήτρης Λαζάρου στην εκπομπή του Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

Και Ιουλιέττα… είναι ο πρώτος του μονόλογος και η ηρωίδα του Σαίξπηρ ανοίγει το δρόμο για 24 θεατρικά έργα που έγιναν μεγάλες επιτυχίες κι έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά ενώ έχουν παρουσιαστεί στην Αγγλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο.

​Στην εκπομπή ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας  μιλά για τη δικηγορία, το μεταπτυχιακό του με αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο και την εγκληματολογία, τους ήρωες των έργων του που πάντα τον καθοδηγούν, τη δύσκολη απόφαση να είναι η συγγραφή θεατρικών έργων ο επαγγελματικός του μονόδρομος και για πολλά άλλα.

Τέλος, αναφέρεται και στο τελευταίο θεατρικό του έργο ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ, ένα έργο που έγραψε κατά παραγγελία των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη και σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας. Το έργο ανεβαίνει από την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου στο θέατρο ΒΕΑΚΗ με σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς όπως ο Δάνης Κατρανίδης, Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Πιατάς κ.ά και σε σκηνοθεσία – χορογραφίες Σοφίας Σπυράτου.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και το HEPHAESTUS RADIO “μεταφέρουν” τη συνέντευξη του Άκη Δήμου, διαδικτυακά, σε 165 χώρες του κόσμου, ΕΚΤΑΚΤΩΣ, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6μ.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 7μ.μ., ώρα Ελλάδας μέσα από τα παρακάτω links: 

http://radio.hephaestuswien.com

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110

Στο Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hsservices.HephaestusRadio

Και στο Amazon App

https://www.amazon.com/HS-services-Hephaestus-Radio/dp/B083DYRVJ5/ref=sr_1_1?keywords=Hephaestus+Radio&qid=1579687052&sr=8-1

 

Αφήστε μια απάντηση