Ράδιο

Ο αγώνας εθελοντών για τον περιορισμό της ρύπανσης, στην εκπομπή «Infinitely Curious» 

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο αγώνας εθελοντών για τον περιορισμό της ρύπανσης,
στην εκπομπή «Infinitely Curious»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, στις 11:00

Συντονιστείτε αυτή την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, στις 11:00 ώρα Ελλάδας, στην εκπομπή «Infinitely Curious» της Φωνής της Ελλάδας με την Κατερίνα Μπατζάκη και μάθετε γιατί υπάρχουν τόσα πολλά σκουπίδια και ρύποι στις θάλασσες, στους βυθούς, στα ποτάμια και στα δάση της Γης. Ακούστε εθελοντές καθαριστές και ειδικούς, όπως ο ιδρυτής του «Save Your Hood» Βασίλης Σφακιανόπουλος και μάθετε για τον αγώνα τους, σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να κρατήσουν τις περιοχές κοντά στις πόλεις καθαρές. Ακόμη, ο ίδιος εξηγεί γιατί οι εθελοντές επιστρέφουν στις ίδιες περιοχές για να τις καθαρίσουν ξανά και γιατί εμείς οι άνθρωποι δεν μαθαίνουμε πώς ό,τι απορρίπτουμε στο περιβάλλον, θα το βρούμε αργότερα στην τροφή που καταναλώνουμε.

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, τα Ηνωμένα Έθνη εξέδωσαν έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι οι επιστήμονες που μελετούν την κλιματική αλλαγή έδειξαν ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για το σύνολο σχεδόν της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά τα τελευταία 200 χρόνια. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες προκαλούν αέρια του θερμοκηπίου που θερμαίνουν τη Γη ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο τα τελευταία 2.000 χρόνια. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής περιλαμβάνουν πλέον, μεταξύ άλλων, έντονες ξηρασίες, λειψυδρία, σοβαρές πυρκαγιές, άνοδο της στάθμης της θάλασσας, πλημμύρες, λιώσιμο των πολικών πάγων, καταστροφικές καταιγίδες και μείωση της βιοποικιλότητας. Επιπλέον, ένας από τους λόγους της μειωμένης βιοποικιλότητας είναι και οι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων και αποβλήτων που συσσωρεύονται στους ωκεανούς, τις παραλίες και τα δάση. Τα πλαστικά και μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα προκαλούν την ταλαιπωρία όλης της χλωρίδας και της πανίδας και δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Μπατζάκη
Μετάδοση: Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, 11:00-12:00 ώρα Ελλάδας.

Τρόποι Ακρόασης:

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως  TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Αφήστε μια απάντηση