Ράδιο

Infinitely Curious: Αφιέρωμα στα παιχνίδια ρόλων ζωντανής δράσης και στρατηγικής

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αφιέρωμα στα παιχνίδια ρόλων ζωντανής δράσης
και στρατηγικής στην εκπομπή «
Infinitely Curious»

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00

Τι είναι αυτό που κάνει τη φαντασία μας να θέλει να ταξιδεύει; Γιατί μας ελκύουν τα παραμύθια και οι υπερήρωες με υπερδυνάμεις; Οι παίκτες ρόλων ζωντανής δράσης και στρατηγικής, γνωστοί κι ως LARPers, αγαπούν να ξεφεύγουν από την πραγματικότητα και να δημιουργούν τον δικό τους κόσμο, είτε πρόκειται για την αναπαράσταση του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και του «Dungeon and Dragons» είτε ακόμη και για την Ελληνική ή την Αμερικανική Επανάσταση.

Συντονιστείτε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00 ώρα Ελλάδας, στην εκπομπή «Infinitely Curious» της Φωνής της Ελλάδας, με την Κατερίνα Μπατζάκη και ταξιδέψτε με τον συγγραφέα βιβλίων φαντασίας Φώτη Σαγώνα στην εποχή του Λόρδου Βύρωνα, στην Ελληνική και την Αμερικανική Επανάσταση και μάθετε πώς το τελευταίο του βιβλίο «Η αρχή» (The beginning) βοηθά τους παίκτες RPG να ξαναζήσουν σε τρεις διαφορετικές χωροχρονικές περιόδους, τις επαναστάσεις του 18ου και 19ου αιώνα.

Ακόμη, ακούστε τη Γιώτα Ανδρουτσοπούλου, play tester του «Mythic Revolutions» και συνδημιουργό της Cerebral Productions, μιας εταιρείας παραγωγής παιχνιδιών ρόλων (επιτραπέζιων και ζωντανής δράσης), να εξηγεί πώς εφαρμόζει τα παιχνίδια ρόλων στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση της νεολαία.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Μπατζάκη

Μετάδοση: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas

Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».

Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.

Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTFLIX.

Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

 

Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.

Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).

Deezer: Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.

Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.

Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.

Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Αφήστε μια απάντηση