Θέματα Κόσμος Ομογένεια

Το ICC WOMEN HELLAS συνάντησε την Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η δημιουργική οικονομία & οι συνέργειες

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Ιμάν αλ Ζεγιούντι με στόχο την  εξωστρέφεια & τις συνέργειες των μελών του ICC με επιχειρήσεις & φορείς των 7 χωρών των ΗΑΕ.

«Η δημιουργική οικονομία αποτελεί τη νέα στρατηγική των ΗΑΕ, με στόχο τη διαφοροποίηση της οικονομίας και την αναζήτηση εναλλακτικών, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο», υπογράμμισε η επιτετραμμένη της πρεσβείας των Εμιράτων στην Αθήνα, Ιμάν αλ Ζεγιούντι.

Σε αυτή τη στρατηγική, τα ΗΑΕ εστιάζουν και στην ανάδειξη του ρόλου των γυναικών, τόσο στο επιχειρείν όσο και στα πολιτικά αξιώματα, τόνισε η κ. Ζεγιούντι.

Από την πλευρά της η κα Γιαβρόγλου, αφού παρουσίασε τις δράσεις του ICC WOMEN HELLAS για το διάστημα 2019-2020, απάντησε στην κ. Ζεγιούντι , τονίζοντας  : «μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την έμφαση στην δημιουργική οικονομία & είμαστε  έτοιμες για την ανάπτυξη κοινών projects» .

Η έμφαση των ΗΑΕ σε τομείς της δημιουργικής οικονομίας όπως η εκπαίδευση, πολιτισμός, αλλά και τουρισμός επιτρέπουν τη διαφοροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας», σημείωσε η κ. Ζεγιούντι.

«Είμαστε βέβαιες ότι και στους τρείς τομείς που αναφέρετε θα αναζητήσουμε συνέργειες προς αμοιβαίο όφελος   ενώ είμαστε ανοικτές σε προτάσεις για επενδυτικές πρωτοβουλίες από τα ΗΑΕ, επεσήμανε  η κ. Γιαβρόγλου .

H κ. Ζεγιούντι παρουσίασε και την  έκθεση Expo 2020, της οποίας η ημερομηνία, εξαιτίας του κορωνοϊού , μετατέθηκε  για την 1η Οκτωβρίου 2021.

Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια έκθεση Expo που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 192 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Θέμα της έκθεσης είναι «Connecting Minds, Creating the Future».

«Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες, δημιουργώντας επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες», υπογράμμισε η κ. Ζεγιούντι.

Ολοκληρώνοντας  την συνομιλία της με την επιτετραμμένη των ΗΑΕ, η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS, αφού την ευχαρίστησε, δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει με σειρά προτάσεων για να υλοποιηθεί ο στόχος MORE WOMEN, MORE PROSPERITY AND GROWTH.

Στην συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του ICC WOMEN HELLAS Κατερίνα Μπούρα – πρώην πρέσβης στα ΗΑΕ, η Νίκη Γιαβρόγλου, η Μαριλένα Κουτσούκου-Καλλιτσάντση και η υπεύθυνη επικοινωνίας Ειρήνη Νικολοπούλου.

follow us on social networks : www.iccwbo.gr

– facebook : ICC WOMEN HELLAS

– instragram : @iccwomenhellas

– twitter : @iccwomenhellas

– youtube:ICC WOMEN HELLAS

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας  : Ειρήνη Νικολοπούλου

irene.nikolopoulou@gmail.com

Πληροφορίες για εγγραφές : Μαρία Καμπάκη

info@iccwomen.gr

Αφήστε μια απάντηση