Hephaestus Wien Πολιτισμός

Ζωή Τηγανούρια: καλό μήνα με νέο τραγούδι “Η νύχτα μου γέρνει”

Δυο ξεχωριστές γυναίκες, η Ζωή Τηγανούρια μελοποιώντας με μαεστρία υπέροχους στίχους και, η Νάγια Αγοραστού ερμηνεύοντάς τους με την αισθαντική φωνή της, εξυμνούν με ιδιαίτερο τρόπο την «Αγάπη», έτσι όπως την έχει περιγράψει ο Κωνσταντίνος Ρωμανίδης και ταυτόχρονα τον Ρομαντισμό και τις μοναχικές στιγμές, που κάθε άνθρωπος έχει ζήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

«Η νύχτα μου γέρνει»

Zoe feat. Nayia

Ερμηνεία: Νάγια Αγοραστού

Σύνθεση: Ζωή Τηγανούρια

Στίχοι: Κωνσταντίνος Ρωμανίδης

Music credits

Ακορντεόν: Ζωή Τηγανούρια

Πιάνο: Μάνος Κιτσικόπουλος

Βιολί: Sergio Nastasa

Βιόλα: Laurentiu Matasaru

Τσέλο: Μιρέλα Ρούτση

Ενορχήστρωση: Ζωή Τηγανούρια/Στέλιος Γενεράλης/Χάρης Πεγιάζης

Recording/Mixing/Mastering at Artracks Recording Studios by George Priniotakis

Video credits

Director: Konstantinos Priovolos

Art Director: Ju Stamatakis

Location: FilmMe Studio

Editor: Regina Marakaki

Additional Edit: Danny Ntarlas

Available in all digital stores by

Ⓟ & ⓒ Zoe Music (2024)

Σημείωμα από τη Συνθέτιδα:

“..Με τον κο Κωνσταντίνο Ρωμανίδη έχουμε μια οικογενειακή φιλία που μετράει πολλά χρόνια. Λόγω αυτής αποφάσισε να μου εμπιστευτεί κάποιους από τους υπέροχους στίχους του. Κάπως έτσι προέκυψαν τα δυο προηγούμενα τραγούδια που δημιουργήσαμε μαζί, το «Κόρη Γλυκιά» που ερμηνεύει ο Αρετή Κετιμέ, ένα τραγούδι για το οποίο τρέφω βαθιά συναισθήματα λόγω του ότι την χρονιά που κυκλοφόρησε γεννήθηκε η κόρη μου, και το επίσης λατρεμένο μου «Δε ξέρω γιατί». Πιστεύω ότι γράφει ερωτικούς στίχους με ποιητική στόφα, βάλσαμο για τη ψυχή, που αγγίζουν και τους πιο εσωστρεφείς χαρακτήρες.

Η Νάγια Αγοραστού είναι για μένα μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ερμηνεύτριας. Ενώ διαθέτει υπέροχη φωνή με «δική της» χαρακτηριστική χροιά και ωραία «γυρίσματα», δυστυχώς -για τον χώρο της μουσικής- την κέρδισε ο χώρος της δικαιοσύνης! Το τραγούδι το ερμήνευσε και το ολοκληρώσαμε -μαζί με τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ- λίγο καιρό πριν περάσει στην σχολή δικαστικών λειτουργών. Είμαι πεπεισμένη ότι θα αφήσει τα χνάρια της και στο δικό μας καλλιτεχνικό χώρο με την υπέροχη ερμηνεία της στο «Η νύχτα μου γέρνει»..”

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Το πλήρες βιογραφικό της Ζωής Τηγανούρια μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της: https://zoe-music.net/el/zoe-biography/

Ενδεικτικά:

Last Tango by Zoe

Δείτε το video clip εδώ: https://youtu.be/eTIAktLUW2Q

Πρόκειται για το instrumental κομμάτι που οδήγησε την κα Τηγανούρια να γράψει το soundtrack της βραβευμένης κωμικής ταινίας του Hollywood “Tango Shalom” με γνωστούς πρωταγωνιστές όπως Renée Taylor (Η νταντά), Lainie Kazan (Γάμος αλά Ελληνικά), Karina Smirnoff (Dancing with the Stars), κ.ά..

Διαβάστε σχετικά:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tango_Shalom

https://www.tangoshalommovie.com/about

Avec Toi – Zoe feat InGrid

Δείτε το video clip εδώ: https://youtu.be/c0Jqw__SIBo

Πρόκειται για την συνεργασία της κας Τηγανούρια με την γνωστή Ιταλίδα performer InGrid. Το τραγούδι -που γνώρισε πανευρωπαϊκή επιτυχία- είναι φυσικά σε μουσική Ζωής Τηγανούρια και η παραγωγή του video clip έγινε από την Zoe Music.

O κος Κωνσταντίνος Ρωμανίδης είναι Καθηγητής Χειρουργικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

Νάγια Αγοραστού (Σύντομο Βιογραφικό):

Η Νάγια Αγοραστού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής με καταγωγή από Λέσβο. Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε την άδεια ασκήσεως του δικηγορικού λειτουργήματος ασκώντας δύο χρόνια Δικηγορία μέχρι το 2023. Την ίδια χρόνια συνεργάστηκε ως ερμηνεύτρια σε συναυλίες με τη συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια, ηχογράφησε τη φωνή της στο τραγούδι «Η νύχτα μου γέρνει» (σε μουσική Ζωής Τηγανούρια και στίχους Κωνσταντίνου Ρωμανίδη) και συμμετείχε στα γυρίσματα του video-clip του τραγουδιού. Παράλληλα έδωσε εξετάσεις για την εισαγωγή της στην Εθνική Σχολή Δικαστών όπου πέρασε επιτυχώς από τον Φεβρουάριο του 2024. Έχει άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας (Proficiency) και επαρκή γνώση γαλλικής γλώσσας (Sorbonne 2). Η αγάπη της από παιδί ήταν η μουσική. Έτσι, παράλληλα με τις παραπάνω σπουδές, ολοκλήρωσε και τα υποχρεωτικά εξαετή μαθήματα θεωρίας και αρμονίας στο Εθνικό Ωδείο καθώς και μαθήματα πιάνου, μέχρι τη Μέση. Επίσης έχει κάνει μαθήματα φωνητικής στο σύγχρονο και στο κλασσικό τραγούδι.

 

Αφήστε μια απάντηση