Χωρίς κατηγορία

“Η Μαγεία των Παραμυθιών¨: το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου

 

Ινώ Μάτσου

“Η Μαγεία των παραμυθιών στον ενάμιση περίπου χρόνο της παρουσίας της στο ομογενειακό ραδιόφωνο Hephaestus Radio σας μετέφερε ακουστικά στον κόσμο των παραμυθιών από όλο τον κόσμο, έδωσε βήμα σε νέους έλληνες συγγραφείς και ασχολήθηκε επίσης με θέματα παιδαγωγικού χαρακτήρα. Φέτος η χρονιά είναι ιδιαίτερη για τους Έλληνες της Ελλάδας αλλά και των Ελλήνων όλου του κόσμου, καθώς σύντομα θα γιορτάσουμε τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Κάτι που μας ενώνει είναι η γλώσσα μας, και οι διηγήσεις μύθων και ιστοριών. Ποιος απο μας δεν αποκοιμήθηκε ακούγοντας παραμύθια από τη γιαγιά και τον παππού, που κι αυτοί με τη σειρά τους τα άκουσαν απο τη δική τους γιαγιά και τον δικό τους παππού, και… όπως λέμε, πάππου προς πάππου κάποιες ιστορίες έφτασαν να λέγονται σε κάποια μέρη ακόμη και σήμερα. Με αυτά λοιπόν τα παραμύθια θα βάλουμε κι εμείς ένα πολύ μικρό λιθαράκι στην υπέροχη και λαμπρή έννοια του ελληνισμού.

Καλή σας ακρόαση!”

Η  ηθοποιός Ινώ και η Ίρις, η 9χρονη κόρη της, ζωντανεύουν κάθε Σάββατο το μαγικό κόσμο των κλασικών παραμυθιών, για τους μικρούς μας φίλους.

Μερικά λεπτά με τους ήρωες των ιστοριών που γαλούχησαν την ανθρωπότητα αιώνες!!!

Αυτή την εβδομάδα θα ακούσετε το λαϊκό παραμύθι “το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου” από τη Θράκη. Το παραμύθι το δημοσιοποίησε η νηπιαγωγός Δώρα Πουρή στην ιστοσελίδα elniplex.com, της οποίας είναι και η συντάκτης

Ινώ Μάτσου και Ίρις Πούλιος.

Φωτογραφία: Ουράνιο Τόξο, Ίρις Πούλιος

Κάθε Σάββατο στις 19:00 ώρα Κ.Ε.

 

Site

http://radio.hephaestuswien.com

Live24

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=3110

Στο Google Play Store

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hsservices.HephaestusRadio

Και στο Amazon App

https://www.amazon.com/HS-services-Hephaestus-Radio/dp/B083DYRVJ5/ref=sr_1_1?keywords=Hephaestus+Radio&qid=1579687052&sr=8-1

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!!!