Παροικιακά Νέα Συνεντεύξεις

ΑΥΤΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΣΙΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ HR 

 

Με μια έκτακτη εκπομπή μιάμισης ώρας, η πολιτιστική εκπομπή του Hephaestus Radio, Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με τον Δημήτρη Λαζάρου φιλοξενεί εξαιρετικούς καλεσμένους που με διαφορετική ματιά αλλά και έγκυρες επιστημονικές απόψεις αναφέρονται σε σύγχρονα θέματα που είτε έχουν ενταθεί ως προβλήματα λόγω της πανδημίας, είτε αποτελούν διαχρονικά θέματα με διαφορετική προσέγγιση.

Στην έναρξη της εκπομπής η ραδιοφωνική παραγωγός και θεατρολόγος ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΝΙΚΑ και ο διεθνώς βραβευμένος δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΣΑΣ παρουσιάζουν τη δημιουργία που την ονόμασαν «Ματίνα, Ένας Άλλος Άγγελος», με την οποία  επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν τον ακροατή για τον αυτισμό που επηρεάζει τη σκέψη, το συναίσθημα, τη γλώσσα και την ικανότητα να σχετίζεται ένας άνθρωπος με τους άλλους ανθρώπους. Η «Ματίνα» μπορεί να είναι ένα παιδί διαφορετικό απ’ τα άλλα, όμως παράλληλα είναι τόσο ξεχωριστό που γίνεται μέσα απ’ αυτή την όμορφη δημιουργία και τόσο αγαπητό.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη της εκπομπής παίρνει ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος που είναι Βιολόγος και ασχολείται επαγγελματικά με την επικοινωνία της επιστήμης και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Είναι διδάκτορας Γενετικής από το Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου. Ταυτόχρονα είναι συν-δημιουργός  της εκπομπής «Celebrity Science» στο YouTube και ο άνθρωπος πίσω από το Athens Science Festival. Προσπαθεί μέσα από την εκπομπή να προσεγγίζει την επιστημονική γνώση με τρόπο ελκυστικό, κατανοητό και-εν τέλει απολαυστικό. Επίσης μας αναφέρει τα ταξίδια με τη σύζυγο και τα παιδιά του, εικόνες και περιπέτειες των οποίων ανεβάζουν σε επεισόδια στο YouTube με τίτλο “Travelling with kids”.

 

Τελευταία καλεσμένη της εκπομπής είναι η Μαρία Τσιάκα, διδάκτωρ στο τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής και Ψυχιατρικής του Institute of Psychiatry, King’s College London υπό την εποπτεία των Professors Janet Treasure και Ulrike Schmidt. Αναλύει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα των ημερών μας που βρίσκεται σε έξαρση και είναι οι διατροφικές διαταραχές.

 

Την πολυποίκιλη αυτή σε θέματα ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ μπορείτε να ακούσετε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 18:30 – 20:00, ώρα Κεντρικής Ευρώπης // 19:30 – 21:00, ώρα Ελλάδας στο HEPHAESTUS RADIO στα παρακάτω links: 

 

Στο site

http://radio.hephaestuswien.com

Στο Google Play Store https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hsservices.HephaestusRadio

Στο Amazon App

https://www.amazon.com/HS-services-Hephaestus-Radio/dp/B083DY

 

Αφήστε μια απάντηση