Νέα Ομογένεια

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: $130.000 για τους πλημμυροπαθείς της Ελλάδος

$130.000 για τους πλημμυροπαθείς της Ελλάδος από τη δισκοφορία στους ελληνορθόδοξους Ναούς της Αυστραλίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει ότι από την περιφορά δίσκου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε όλους τους ελληνορθόδοξους Ιερούς Ναούς της Αυστραλίας, συγκεντρώθηκε το χρηματικό ποσό των 130.000 δολαρίων, για την ενίσχυση των πληγέντων από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν εκδηλωθεί κατά τον μήνα Σεπτέμβριο στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και στη νήσο Εύβοια.

Το ανωτέρω χρηματικό ποσό θα αποδοθεί άμεσα στις Ιερές Μητροπόλεις Λαρίσης και Τυρνάβου, Δημητριάδος και Αλμυρού και Χαλκίδος, ως ελάχιστη βοήθεια προς αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι τοπικές κοινωνίες.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος απευθύνει ολοκάρδιες ευχαριστίες στους πιστούς που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας, με προθυμία να συμβάλουν στην ανακούφιση των πλημμυροπαθών αδελφών μας στην Ελλάδα. Επιπλέον, εύχεται στους πληγέντες, εκ μέρους όλου του πληρώματος της Ορθοδόξου εν Αυστραλία Εκκλησίας, να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό τις δοκιμασίες που ενέσκηψαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, διατηρώντας ακλόνητη την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους στον Θεό.

Αφήστε μια απάντηση