Νέα Ομογένεια

Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Λονδίνου: Μιλώντας για τους Φιλέλληνες – Λόρδος Βύρων

Μια ακόμη εκδήλωση του Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Λονδίνου, Hellenic Foundation for Culture-London στέφθηκε με τεράστια επιτυχία. Με αφορμή τα 200 χρόνια από το θάνατο του Μεγάλου Φιλέλληνα ποιητή Λόρδου Βύρωνα παρουσιάστηκε η παιδική εκπαιδευτική εκδήλωση ‘Τα παιδιά μαθαίνουν τα παιδιά: Μιλώντας για τους Φιλέλληνες-Λόρδος Βύρων’. Οι μαθητές Α Level του ΤΕΓ Αγίου Νικολάου Άκτον, παρουσίασαν μοναδικά την έρευνά τους πάνω στους Φιλέλληνες και το Λόρδο Βύρωνα, με την άψογη καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Ιωάννας Μπακανδρέα, ενώ οι μαθητές της ΣΤ’ απήγγειλαν ποιήματα του μεγάλου ποιητή.

Η Ακαδημαϊκός κα Φρόσω Αργύρη έκανε μια εμπεριστατωμένη ομιλία, αναλύοντας τα οφέλη της Ελληνικής γλώσσας και τη σημασία της Διγλωσσίας. Την εκδήλωση άνοιξε με ένα ζεστό χαιρετισμό η Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο κα Kyriaki Mitsou ενώ για την πορεία του Ιδρύματος μέσα στον ένα χρόνο δράσης του μίλησε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας κ Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Η παρούσα εκδήλωση εγκαινίασε και επίσημα τη συνεργασία του ΕΙΠ-Η.Β με το IOE, UCL’s Faculty of Education and Society και τελούσε υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την εκδήλωση “Τα παιδιά μαθαίνουν τα παιδιά :Μιλώντας για τους Φιλέλληνες όρος Βύρων” τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Στέφανος Δημητριάδης από το γραφείο Δημόσιας διπλωματίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κα Ειρήνη Βερώνη, Συντονίστρια στο Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κα Μαρία Λοή, Προϊσταμένη της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής, η κα Ισμήνη Χατζηγιάννη Υπεύθυνη Σχολείων Αρχιεπισκοπής, η κα Ελευθερία Ξενοφώντος, Διευθύντρια του ΤΕΓ Αγιου Νικολάου στο Ακτον και ο κ. Μιχάλης Έλληνας, Διευθυντής Παροικιακού Σχολειου και Εκδότης της εφημερίδας “Ελευθερία”.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Ακαδημαϊκό κα Φρόσω Αργύρη για την άψογη συνεργασία.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τους δημοσιογράφους Yannis Haniotakis και Tzila Zylyftari, που κάλυψαν την εκδήλωση, το Hellenic-TV και τους χορηγούς επικοινωνίας ERT NEWS, Hellenicpost.co.uk, Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Integrationsverein Open TV, Greek List και κυρίως τον κ. Avgoustinos Galiassos.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους συνεργάτες του Ιδρύματος που δούλεψαν ακούραστα για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης κα Λευκή Παπαχαραλάμπους, κ. Λάζαρο Αξάμη, κ. Σπύρο Κιτσινέλη και κ. Μιχάλη Αράπη.

Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ πηγαίνει στα παιδιά και τη δασκάλα τους που με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό και κέφι αποδέχτηκαν αυτή την πρόσκληση και μας οδήγησαν στα μονοπάτια της γνώσης και της ιστορίας μας!!!

Αφήστε μια απάντηση