Angels PR Music Promotion

Οι ΗΕLLPASS μιλούν στο Hephaestus

Καλωσορίσατε HellPass στο Hephaestus Wien!

Πώς προέκυψε η δημιουργία των HellPass;

Χαίρετε! Ονομάζομαι Άγγελος και είμαι ο κιθαρίστας και συνθέτης των HellPass. Πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την συνέντευξη και για την ευκαιρία που μας δίνετε ώστε ένα ευρύτερο κοινό να μας γνωρίσει καλύτερα. Στα μέσα του Ιουνίου 2022 έχοντας γνωρίσει τον Αλέξανδρο (τύμπανα) πήραμε την απόφαση να σχηματίσουμε τους HellPass διότι ο Αλέξανδρος και εγώ μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον ακραίο ήχο και την επιθυμία ν ’αφιερώσουμε την ζωή μας σε αυτόν. Έτσι προέκυψαν οι HellPass και λίγο μετά την ίδρυση τους ο Βασίλης μπήκε στο συγκρότημα. Ξεκινήσαμε ως τριμελές σχήμα και μέσα σε λίγους μήνες είχαμε συνθέσει το πρώτο μας άλμπουμ με τίτλο “Gates of War”. Στο μεταξύ, ψάχναμε για μπασίστα για να μπορέσει ο Βασίλης να επικεντρωθεί περισσότερο στα φωνητικά οπότε στις αρχές του φθινοπώρου του 2022 ο Νίκος μπήκε στο συγκρότημα και άρχισε να μαθαίνει τα τραγούδια μας και να έρχεται στις πρόβες.

  

Πως θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας; Ποιες είναι οι μπάντες και ποιοι οι καλλιτέχνες που συνέβαλαν ως επιρροές στον σχηματισμό του ήχου των HellPass;

Θα περιέγραφα τον ήχο μας ως heavy metal μουσική με doom και thrash στοιχεία. Εκτός αυτού, είμαστε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο συγκρότημα. Κάθε μέλος κουβαλά τις δικές του επιρροές και το τελικό προϊόν είναι ένα μείγμα όλων των προσωπικοτήτων που εμπλέκονται στη διαδικασία της σύνθεσης. Αγαπούμε όλο το φάσμα της μέταλ μουσικής. Ενδεικτικά μόνο θα γράψω τρεις δίσκους.

Savatage – The Hall of the Mountain King

Mötley Crüe – Dr.Feelgood

Candlemass – Epicus Doomicus Metallicus

  

 

Το δισκογραφικό σας ντεμπούτο πήρε σάρκα και οστά λίγους μήνες πριν. «Gates Of War» λοιπόν! Ένας δίσκος αρκετά δυνατός για ντεμπούτο! Ποια είναι τα σχόλια που λαμβάνετε έως τώρα για αυτή την κυκλοφορία;

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική. Προσωπικά συναντώ συνέχεια ανθρώπους που μου αναφέρουν πόσο πολύ απολαμβάνουν αυτόν τον δίσκο. Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε την μουσική μας και για εμάς είναι η υπέρτατη πληρωμή το να γνωρίζουμε ότι κάποιοι απολαμβάνουν τα τραγούδια μας.

 

 

Τι μουσικά στοιχεία μπορεί να βρει κάποιος που θέλει να πατήσει το play στο δίσκο «Gates Of War»; Ποιο είναι το πιο δυνατό χαρτί του δίσκου;

 Παίζουμε heavy metal, ένα χιλιοπαιγμένο είδος μουσικής και δεν είμαστε εδώ για να εφεύρουμε τον τροχό, αλλά υπάρχει ένα είδους αυθεντικότητας στις συνθέσεις μας. Δεν μπορώ να αναγνωρίσω το που οφείλετε αυτό αλλά είναι εκεί. Όταν κάποιος ακούσει ένα κομμάτι μας μπορεί ν’ αναγνωρίσει ότι είναι κομμάτι των Hellpass ακόμη και αν δεν θυμάται τον τίτλο ή το όνομα της μπάντας.

 

Μουσική ή στίχοι; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept πίσω από το γράψιμο του δίσκου «Gates Of War»;

Το “Gates of War” είναι ένα άλμπουμ που μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία που συνεχίζεται ακόμα και τους τρόπους που έχουν επινοήσει κυβερνήσεις και κράτη για να διχάσουν τους ανθρώπους. Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, αγαπάμε όλο το φάσμα της μέταλ και απλώς συμπεριλάβαμε στον δίσκο όλα τα στοιχεία που θεωρούμε ότι κάνουν έναν καλό heavy metal δίσκο.

 

 

Θα αλλάζατε κάτι σε αυτόν το δίσκο;

Όχι, δεν θ’ αλλάζαμε κανένα κομμάτι μας. Είναι όλα δημιουργίες μας και μάς πωρώνουν απίστευτα.

  

 

Βλέπουμε ότι πραγματοποιείτε ένα mini tour για την προώθηση του album. Ποιες είναι οι επόμενες στάσεις για τους HellPass;

Έχουμε ήδη ολοκληρώσει μια μίνι περιοδεία στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος, Λάρισα, Κρήτη) και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έπειτα, τον Νοέμβριο έχουμε προγραμματίσει περιοδεία με τους Arallu και τ’ αδέρφια μας από την Αθήνα, Among Ruins, σε τρεις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

 

  

Υπάρχει πιθανότητα να σας δούμε και εμείς εδώ στο εξωτερικό; Έχετε πλάνα για εκτός Ελλάδας;

Τα σχέδια μας είναι να φέρουμε την μουσική των Hellpass σε όσα περισσότερα μέρη του πλανήτη μπορούμε. Γι’ αυτό όπως προανέφερα έχουμε κλείσει μια περιοδεία με τους black metallers Arallu στην Ανατολική Ευρώπη από τις 11 έως τις 19 Νοεμβρίου και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα την πραγματοποιήσουμε μαζί με τα αδέρφια μας από την Αθήνα, Among Ruins. Αυτές είναι όλες οι ημερομηνίες:

11/11/23:FarářovaSluj, MladáBoleslav, CZ

12/11/23:BossBar, Poděbrady, CZ

13/11/23:RockleKlub, ČeskéBudějovice, CZ

14/11/23: Probaterem, Szentes, HU

15/11/23:Manufactura, Timişoara, RO

16/11/23: Death Covenant Festival, Cluj Napoca, RO

17/11/23: MC Clubhouse, Lugoj RO

18/11/23: Rock ‘N’ Roll Center, Zalau, RO

19/11/23: Gekko Pub, Oradea, RO

 

 

Βλέπουμε ότι έχετε πάρει ζεστά το συγκρότημα σας; Τελικά, τι σημαίνουν για εσάς οι HellPass;

Οι HellPass για εμάς είναι τρόπος ζωής. Η  μουσική μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε ορισμένα συναισθήματα τα οποία δεν μπορούμε να εκφράσουμε με άλλον τρόπο , είναι η τροφή μας , είναι η ενέργεια  μας , είναι η ζωή μας, για αυτόν τον λόγο πήραμε την απόφαση να αφοσιώσουμε την  ζωή μας πάνω στους HellPass,  χωρίς τους HellPass η ζωή μας θα ήταν πολύ διαφορετική.

 

 

Ευχαριστούμε για αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση. Κάποια τελευταία λόγια πριν σας αποχαιρετήσουμε;

Είναι εξίσου σημαντικό για τους μουσικούς και τους ακροατές να κατανοήσουν ότι τα συγκροτήματα, τα κανάλια YouTube, τα podcast, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι χώροι, οι υποστηρικτές, οι ηχολήπτες κ.λ.π. υπάρχουν μόνο λόγω και στον βαθμό της υποστήριξης που δείχνουν οι ακροατές στα συγκροτήματα που τους αρέσουν. Εσείς λοιπόν που διαβάζετε αυτή τη συνέντευξη, σας προτείνω να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube, να ακολουθήσετε τους Hellpass στο facebook και στο instagram, να ακούσετε τη μουσική μας στο spotify, να αγοράσετε τη μουσική και το T-shirt μας, αν θέλετε, στο bandcamp. Κάνοντας αυτά τα απλά πράγματα μια μέρα θα μπορέσετε να μας παρακολουθήσετε να ερμηνεύουμε το αγαπημένο σας HellPass τραγούδι ζωντανά χτυπώντας το κεφάλι σας μαζί μας.

Να θυμάστε πάντα: η μουσική είναι εδώ για να ενώσει την ανθρώπινη φυλή και όλα ξεκινούν από εσάς.

Για όσους ενδιαφέρονται ν’ ακολουθήσουν τους HellPass στα Social Media, όπως και επίσης ν’ ακούσουν την μουσική μας ή ν’ αγοράσουν κάτι από το Merch μας, εδώ βρίσκονται όλοι οι σχετικοί σύνδεσμοι:

https://linktr.ee/hellpass

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση