‘Αρθρα

Είναι τόσο δύσκολη αυτή η περίοδος

Maria Moschou

“Είναι τόσο δύσκολη αυτή η περίοδος”, σκέφτηκε η μαμά ελαφίνα, βλέποντας τη νεαρή κόρη της να σπαράζει από το κλάμα, επειδή εκείνο το όμορφο ζαρκάδι την πόνεσε πολύ. “Μα πως να τη βοηθήσω?” αναρωτιόταν η μαμά ελαφίνα? Δεν αντέχω να βλέπω ένα τόσο ωραίο πλασματάκι να υποφέρει έτσι…. Είναι τόσο νέα και όμορφη… μακάρι να ήξερε πόσο ανούσια είναι όλα αυτά….Πως τα εξηγείς όμως σε ένα πλάσμα, που μόλις ανοίγει τα φτερά του να γνωρίσει τον κόσμο?
Άλλωστε είχε να σκεφτεί και όλα τα υπόλοιπα. Δύσκολοι καιροί για το βασίλειο των ζώων. Ο ελέφαντας που επιλέξανε, έκανε πολλά λάθη στη διοίκηση του βασιλείου και όλα τα ζώα ζούσαν με την αγωνία του “αύριο”. Κι εκείνη αγωνιούσε για το μέλλον των παιδιών της και το δικό της. Αναρωτιόταν αν έπρεπε να εγκαταλείψει ετούτο εδώ το βασίλειο και να πάει μακριά… άλλωστε είχε ήδη αποκτήσει πολλούς και καλούς φίλους και σε άλλα μακρινά βασίλεια.
Δύσκολοι καιροί……ξανασκέφτηκε η ελαφίνα. Είναι κι εκείνος ο αρουραίος που προσπαθεί συνεχώς να εκμεταλλευτεί ότι έχτισε εκείνη με τόσο κόπο, πίσω από την πλάτη της.
Πολύ δύσκολοι καιροί….ξανασκέφτηκε η ελαφίνα. Που να πρωτοστραφώ? τι να πρωτοκοιτάξω και από που να πρωτοφυλαχτώ?
Το βασίλειο των ζώων ήταν κάποτε τόσο φιλικό! Τι απέγινε η καλόκαρδη καρδερίνα, που μας ξυπνούσε κάθε πρωί με το κελάηδημά της? Που πήγε το δυνατό λιοντάρι που μας προστάτευε όλους? Πως εξαφανίστηκε η υπομονετική χελώνα, που μας άκουγε με τόση προσοχή και χωρίς να βιάζεται καθόλου?
Δύσκολοι καιροί, σκέφτηκε η ελαφίνα….. πολύ δύσκολοι καιροί…. και πήρε την κόρη της αγκαλιά…..

Παραμύθια για μεγάλους Μ.Μ

Αφήστε μια απάντηση