Κοινωνικά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», το SupportCY και το REACTION δηλώνουν «παρών»

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το SupportCY της Τράπεζα Κύπρου και τον Οργανισμό REACTION δηλώνουν «παρών» για αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και καταγράφουμε τις πραγματικές ανάγκες τους με στόχο να συνδράμουμε σε όλα τα επίπεδα. Δηλώνουμε την παρουσία μας με όλα τα υλικοτεχνικά μας μέσα και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, όπως έχουμε κάνει και σε προηγούμενες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, με βασικό μας μέλημα να απαλύνουμε τον πόνο όλων όσοι βιώνουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Σε συνέχεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 04/08/2021, μεταξύ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της Τράπεζας Κύπρου και του Οργανισμού Reaction, στο πλαίσιο του SupportCY, έχει αποφασιστεί η στενή και συνεχής παρακολούθηση των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ακόμα μαίνονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Τα επόμενα βήματα θα υλοποιηθούν σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έχει αποφασιστεί, επίσης ότι κάτω από τον συντονισμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού», θα βρεθεί στην περιοχή των πυρκαγιών ειδική ιατρική ομάδα για υποστήριξη των κρατικών υπηρεσιών και των πολιτών, καθώς και ειδικό κλιμάκιο για ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι και οι δύο αυτές Μονάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά μέσα από τον έρανο που είχε γίνει στην Κύπρο για τους πληγέντες των πυρκαγιών στο Μάτι το 2018, υπό τον συντονισμό της Τράπεζας Κύπρου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως μέλος του SupportCY, συμβάλλει παράλληλα και ουσιαστικά στο Πρόγραμμα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών 2021-2022 στην Κύπρο, που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το SupportCY, με συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια εξειδικευμένων λειτουργών του Οργανισμού.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των χωρών Ελλάδας και Κύπρου, για το όφελος των πολιτών τους.

Αφήστε μια απάντηση