Νέα

Η ημερίδα “Η καινοτομία στην Εκπαίδευση” στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Οι εργασίες της επιστημονικής ημερίδας “Η καινοτομία στην Εκπαίδευση. Το άδηλο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων” πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, με την παρουσία δεκάδων εκπαιδευτικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως όμως από τον Νομό Ημαθίας, του οποίου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνδιοργάνωσε την παρούσα εκδήλωση με την Θεολογική Σχολή και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, καλωσόρισε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης όλους τους συμμετέχοντες, αναφερόμενος στην ιστορία του εκπαιδευτικού αυτού καθιδρύματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ σχετική εισήγηση πραγματοποίησε αργότερα ο Δρ Αντώνιος Χατζόπουλος, Άρχων Ιερομνήνων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και απόφοιτος του Λυκειακού Τμήματος της Σχολής, με θέμα “Καινοτόμες πτυχές στη διδασκαλία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης”. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δρ Αθανάσιος Αλατζόγλου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, και η κ. Ιωάννα Κλιάρη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των εκλεκτών συνέδρων με ενδιαφέρουσες και επίκαιρες θεματικές, γύρω από την σύγχρονη πραγματικότητα στον εκπαιδευτικό χώρο. Η ημερίδα, η οποία διοργανώνεται για δεύτερο έτος με τη σύμπραξη της Σχολής και του Πατριαρχικού Ιδρύματος με αφορμή την ημέρα του δασκάλου, έκλεισε με καταληκτήρια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Ακόμη, οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο της Αγίας Τριάδος, στις αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της Σχολής.

Αφήστε μια απάντηση