Hephaestus Wien Νέα Τουρισμός

Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βιέννης Ferien 202: Η Ελλάδα διατηρεί το προβάδισμα της στην Αυστρία

Με τη συμμετοχή 840 εκθετών από 80 χώρες και σύνθημα «ο γύρος του κόσμου σε τέσσερις ημέρες» έκλεισε η αυλαία της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Βιέννης – Ferien 2023, η οποία, μετά από απουσία δύο ετών,  πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16 έως 19 Μαρτίου στην αυστριακή πρωτεύουσα προσελκύοντας 68.923 επισκέπτες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση της Κεντρικής Ευρώπης καθώς προσφέρεται ως φόρα συναντήσεων για επαγγελματίες του κλάδου από όλες τις γειτονικές χώρες.

Ξεχωριστό και πόλος έλξης επισκεπτών, το υπερσύγχρονο (με VR Lounge) και καλαίσθητο ελληνικό περίπτερο με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κεντρικής Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κρήτης, τα νησιά Κάρπαθος και Σίφνος, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, τους ξενοδοχειακούς ομίλους Aldemar και Creta Marris και την Πανελλήνια Ένωση Camping.

H Ελλάδα εδραιώνεται στην κορυφή της ζήτησης για το προσεχές καλοκαίρι

Η αδιάκοπη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην αυστριακή αγορά επιβεβαιώθηκε όχι μόνο από την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο αλλά και από την πορεία των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τετραήμερο εντός του Εκθεσιακού Κέντρου, με αύξηση της τάξης του + 20% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία πέρισυ και + 10% σε σχέση με το 2019.

Αντίστοιχα και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις επαφές και συζητήσεις που είχε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας με τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Σύμφωνα με την TUI «Η Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί» για το καλοκαίρι του ΄23, ακολουθούμενη από Ισπανία και Τουρκία. Τα πρωτεία της χώρας μας επιβεβαιώνουν  τόσο o όμιλος Dertour – ITS Billa Reisen, όσο και η Ruefa (μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας)

Όλοι οι ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται σε ανοδική τροχιά με Κρήτη και Ρόδο να προηγούνται ακολουθούμενες από Κω, Κέρκυρα, Κάρπαθο (σημαντική αύξηση για το ΄23) και Ζάκυνθο.

Η  Ήπειρος κατοχυρώνει σταδιακά και σταθερά το δικό της κοινό, στην αγορά (γεγονός που έγινε αισθητό και στην αγορά της Ουγγαρίας).

Το 2023 περίπου 6.000 Συνταξιούχοι θα επισκεφθούν το διάστημα Απριλίου – αρχές Μαίου τη Χαλκιδική, συμμετέχοντας στην εαρινή εκδρομή του T.O Senioren Reisen. (το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2024).

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η θετική απήχηση νέων προορισμών όπως της Σκύρου, της Λήμνου, της Σίφνου  αλλά και της Θεσσαλίας με εβδομαδιαία πτήση από Βιέννη προς Βόλο ( Austrian Airlines).

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της  TUI, το 90% των ερωτηθέντων προγραμματίζουν θαλάσσιες διακοπές ενώ ένα 30% ενδιαφέρεται για επίσκεψη πόλεων.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη, υπήρξαν κυρίαρχα θέματα στη διάρκεια της Έκθεσης και αναμένεται να παίξουν καίριο ρόλο στο μέλλον  καθώς η ευαισθητοποίηση του κοινού θα επηρεάσει τη στρατηγική πολλών διοργανωτών ταξιδίων και εν συνεχεία πολλών επιχειρήσεων του κλάδου στοχεύοντας στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων (νερό, παραγωγή ρεύματος, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ)

Η Ρόδος αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο παγκοσμίως μέσα από τη συνεργασία του ομίλου TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Tέλος σημειώνουμε ότι η Αυστρία είναι η μοναδική χώρα η οποία συνδέεται απευθείας με 21 ελληνικούς προορισμούς : Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά.

Το αεροδρόμιο της Βιέννης αποτελεί κόμβο για πτήσεις από βόρειο και ανατολική Ευρώπη.

Την Έκθεση και το ελληνικό περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός για θέματα τουρισμού της Αυστρίας κα. Susanne Kraus-Winkler και η Σύμβουλος Εμπορικών και οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας κα. Μπογιατζοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση