Χωρίς κατηγορία

Ακούσαμε το άλμπουμ των GRANDE FOX με τίτλο “Empty Nest”

GRANDE FOX – album “Empty Nest” (19 Φεβρουαρίου 2021, self-release)

Οι Grande Fox μας έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και έχοντας να επιδείξουν μέχρι τώρα ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, μας φέρνουν φέτος τη νέα τους δουλειά με τον τίτλο «Empty Nest». Παρότι ο τίτλος φαίνεται κάπως απαισιόδοξος σχετικά με τη φωλιά αν συγκρίνουμε με το ντεμπούτο «Space Nest» κάθε άλλο παρά χαώδης είναι η διαφορά μεταξύ τους. Αντίθετα, παρότι τα δύο άλμπουμ γεφυρώνονται από το stoner στοιχείο και τα ιδιαίτερα φωνητικά του Νίκου, η πλάστιγγα γέρνει προς την «άδεια» φωλιά.

11 κομμάτια με μικρή συνολικά διάρκεια που μόλις ξεπερνά τα 40 λεπτά και το ενδιαφέρον παραμένει στο κατακόρυφο, αφού ο stoner ήχος τους σε συνάρτηση με τα «άλα Rage Against The Machine» χαρακτηριστικά φωνητικά διανθίζονται από πλήθος άλλων στοιχείων, είτε ψυχεδελικών, είτε στοιχείων που τονίζουν τη μεσογειακή καταγωγή της μπάντας. Μεγάλη μαγκιά τους όλα αυτά, αφού έχουν επενδύσει και σε μια υπέροχη και ογκώδη παραγωγή που κολακεύει το ηχόχρωμά τους και στηρίζεται κυρίως στην εκπληκτική δουλειά του (πολύ γνωστού από τους Rage) Marcos Rodriguez , που έχει κάνει τη μίξη και το μάστερινγκ.

Επίσης, οι υπέροχοι, αληθινοί και καίριοι στίχοι του τραγουδιστή τους είναι μόνο το κερασάκι στην υπέροχη τούρτα, αφού όλα τα κομμάτια χαρακτηρίζονται από ογκώδη riff και σφιχτοδεμένο rhythm section που έχουν βάση στα ΄70ς, ενώ το όλο αυτό ψυχεδελικό κλίμα μπαίνει σε μια σύγχρονη nu metal βάση που τους κάνει επίκαιρους. Ώρες ώρες, η μπάντα δείχνει να έχει εγκαταστήσει την έδρα της στην Αμερική και να διδάσκεται από αυτή την αισθητική που ξεκίνησε στα ‘00ς, κάτι που κάθε άλλο παρά αφύσικα δένει με τη stoner κούνια που τους ανάθρεψε. Ακούστε κομμάτια όπως το πρόσφατο βίντεο κλιπ τους «Rottenness of  Youth” όπου  ξεδιπλώνεται όλη η τραγουδιστική ευφυΐα και το ταλέντο τους να δίνουν ποικιλία σε καθετί, το «Deathblow” όπου τολμούν να περάσουν ακόμα και σε industrial μονοπάτια και πάνω από όλα το σαγηνευτικό «Manganite» (θα μπορούσε άνετα να λέγεται «Magnetize») όπου δίνουν grunge τόνους που συναρπάζουν!

Μιλάμε για ένα άλμπουμ που αγγίζει την τελειότητα και ξεφεύγει από τα τετριμένα της ελληνικής stoner σκηνής. Το κατά πόσο θα σας αρέσει, θα είναι καθαρά δικό σας θέμα. Διαλέξτε στρατόπεδο…είτε ασπάζεστε τον συντηρητισμό  και τον κομφορμισμό, είτε ακολουθείτε την πρόοδο και την επανάσταση των Grande Fox!

 

FACEBOOK https://www.facebook.com/outofnesta/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/grande_fox_official/

WEBSITE https://grandefox.gr/

SPOTIFY https://open.spotify.com/album/2YzDXu1x4ic0OnqxCLeGOP

YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCDFXjbSxD6SkNlcv2LDu63w

BANDCAMP https://grandefox.bandcamp.com/

APPLE MUSIC-ITUNES https://itunes.apple.com/us/artist/grandefox/1165537328

SOUNDCLOUD https://soundcloud.com/user-699685715-777881746

 

Grande Fox – Rottenness of Youth (Official Video Clip)

https://www.youtube.com/watch?v=fPSEXvrU8ZI

Grande Fox-Manganite (Official Studio Clip)

https://www.youtube.com/watch?v=J71K4Ao8q44

 Grande Fox – Hangman (Lyrics Video 2020-21)

https://www.youtube.com/watch?v=f_D2ZRjs54M

 Grande Fox-Tracklist Empty Nest (Official Video)

https://www.youtube.com/watch?v=5IaifadXThs