Νέα Ομογένεια

THE GREEK FILM FESTIVAL goes Frankfurt and Köln!

To The Greek Film Festival in Berlin με ιδιαίτερη χαρά ετοιμάζεται να ταξιδέψει, μετά την Φρανκφούρτη, και σε δεύτερη πόλη της Γερμανίας, την Κολωνία για δύο ημέρες: Τhe Greek Film Festival GOES KÖLN για πρώτη φορά στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Filmhaus Köln, με μια επιλογή πέντε ταινιών από το πρόγραμμα της 8ης διοργάνωσης του φεστιβάλ του Βερολίνου τον περασμένο Μάρτιο. To Τhe Greek Film Festival GOES FRANKFURT θα γίνει για δεύτερη χρονιά στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Eldorado.

Η υλοποίηση μέρους του φεστιβάλ σε μια ακόμη πόλη είναι η επίτευξη ενός νέου στόχου για τους διοργανωτές. «Αισθανόμαστε συγκίνηση και ευθύνη για αυτό τον νέο σταθμό του φεστιβάλ μας στην Κολωνία. Είναι μια ακόμη γωνιά της Γερμανίας που υπάρχουν Ελληνες που διψούν να δουν ταινίες στην γλώσσα τους στην μεγάλη οθόνη, αλλά και Γερμανοί που θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες κινηματογραφικές οπτικές από την Ελλάδα. Αυτός ο σταθμός σε μια νέα πόλη είναι μια ακόμη πρόκληση για το φεστιβάλ, την οποία αποδεχόμαστε με ενθουσιασμό. Όσο για την Φρανκφούρτη δίνουμε ραντεβού για δεύτερη φορά στο δεύτερο σπίτι μας και περιμένουμε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το κοινό μας» σημειώνουν.

To πρόγραμμα του The Greek Film Festival in Berlin goes Frankfurt και The Greek Film Festival Goes Köln περιλαμβάνει τις ταινίες:

  • Εκεί που Ζούμε του Σωτήρη Γκορίτσα
  • Black Stone του Σπύρου Ιακωβίδη
  • Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση
  • Dodo του Πάνου Χ. Κούτρα
  • 5 ½ χρόνια των Μυρτώ Συμεωνίδου, Ιωάννα Παπαϊωάννου (μόνο Φρανκφούρτη)
  • Hσυχία 6-9 του Χρήστου Πασσαλή (μόνο Κολωνία)

Στις δύο διοργανώσεις πρόκειται να παραστούν εκπρόσωποι των ταινιών για Q&A μετά τις προβολές. Περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις θα βρίσκετε στο thegreekfilmfestivalinberlin.com και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του φεστιβάλ. Oι ημερομηνίες διεξαγωγής της επόμενης 9ης διοργάνωσης του The Greek Film Festival in Berlin θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν τον Οκτώβριο.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Υπό την Αγίδα και με την οικονομική υποστήριξη

 

Αφήστε μια απάντηση