Πολιτισμός

Greek Film Festival in Berlin: συνεργασία με το φεστιβάλ Δράμας, Νέο βραβείο Ντοκιμαντέρ

Το The Greek Film Festival in Berlin με χαρά ανακοινώνει την νέα του συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Πρόκειται για μια συνεργασία που προέκυψε μετά από συζητήσεις εδώ και καιρό και στηρίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και την κοινή αγάπη των δύο φεστιβάλ για την ελληνική ταινία.

Για την φετινή 8η έκδοση του The Greek Film Festival in Berlin, η Δράμα θα μας έρθει στο Βερολίνο με την διοργάνωση ενός session του Cinematherapy με την Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου, μια παράλληλη εκδήλωση του φεστιβάλ της Δράμας που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και τρία χρόνια.

Η κινηματογραφοθεραπεία  (Cinematherapy) είναι η χρήση ταινιών για την κινητοποίηση και αναγνώριση συναισθημάτων και για την εξαγωγή συμπερασμάτων στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει το κοινό να κατανοήσει σχεδόν οποιοδήποτε θέμα, επειδή η κινηματογραφική εικόνα καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει προβολή μιας μικρού μήκους ταινίας και μετά μια συζήτηση που θα κατευθύνεται από την ψυχοθεραπεύτρια σε μια μοναδική διάδραση που παντρεύει την ψυχοθεραπεία με την τέχνη του σινεμά. Με παρόντα τον σκηνοθέτη και τους προγραμματιστές του φεστιβάλ, το session θα εστιάσει ιδιαίτερα στην κωμωδία, τα κωμικά στοιχεία, το γέλιο και την σάτιρα. Παρασκευή, 31 Μαρτίου, OVAL Babylon, 18:00 – Eίσοδος ελεύθερη.

Η Ντενίς Νικολάκου είναι Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια (MSc in Integrative Psychotherapy). Από το 2014 ασχολείται με τον συντονισμό ομάδων αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας χρησιμοποιώντας την τέχνη του κινηματογράφου ως μέσο έκφρασης, ψυχοεκπαίδευσης και θεραπείας. Από το 2020 είναι επικεφαλής του προγράμματος Cinematherapy στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας όπου εισήγαγε και έκανε γνωστό για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα Cinematherapy μαζί με τον οσκαρικό σκηνοθέτη Pawel Pawlikowski.

Documentary Award by Musou

To The Greek Film Festival in Berlin από φέτος θεσμοθετεί ένα βραβείο για τις ταινίες του προγράμματος Ντοκιμαντέρ. To βραβείο είναι το Documentary Award by Musou 500 ευρώ, προσφορά της εταιρείας Musou Music Group.

H Musou Music Group, ιδρύθηκε το 2006 και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μουσική, όπως των μουσικών εκδόσεων, της προσαρμοσμένης μουσικής δημιουργίας, του σχεδιασμού ήχου, των συμβουλών και της αδειοδότησης πνευματικών δικαιωμάτων, σε επαγγελματίες του κινηματογράφου και της διαφήμισης.

To Emerging Greeks Award 1000 ευρώ για πρώτες και δεύτερες ταινίες σκηνοθετών είναι πάντα προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Ολόκληρο το πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

 

Αφήστε μια απάντηση