Ειδήσεις

Προσφορά αγάπης σε ορφανοτροφείο στο Μοναστήρι (Βόρεια Μακεδονία)

 

Το Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2021 το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μοναστήρι και η ελληνική επιχείρηση πώλησης κρητικών τροφίμων και ελαιολάδου, Candia-ΑΒΕΑ, η οποία εδρεύει στα Σκόπια, προσέφεραν παιχνίδια, σχολικά είδη και προϊόντα ελληνικού ελαιολάδου στον Οίκο για βρέφη και μικρά παιδιά του Μοναστηρίου.

Τα δώρα παρέδωσαν στις υπευθύνους του Οίκου ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι, κ. Αχιλλέας Ρακίνας, και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Candia-ΑΒΕΑ, κ. Δημήτρης Βεργίτσης, παρουσία του Προϊσταμένου του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Σκόπια, Συμβούλου Επικοινωνίας, κ. Κωνσταντίνου Προκάκη.

Ο Οίκος για βρέφη και μικρά παιδιά του Μοναστηρίου φιλοξενεί περίπου 40 βρέφη και παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών, τα οποία διαβιούν σε 5 διαφορετικά  οικήματα υπό την επίβλεψη «μητέρων» που παρέχουν οικογενειακού τύπου φροντίδα. Ο Οίκος, ο οποίος ιδρύθηκε το 1950, λειτουργούσε ως ορφανοτροφείο μέχρι το 2019, οπότε ξεκίνησε με μέριμνα της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης η διαδικασία αποϊδρυματοποίησης και μετεξέλιξής του σε σύγχρονο κοινωνικό φορέα.

Αφήστε μια απάντηση