Ελλάδα Ομογένεια

WHO ARE THE GPW20 SPEAKERS? GREECE – GENEVA

 

Γιάννης Χρυσουλάκης, Γεν. Γραμμ. Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού:

«Δυναμική ελληνική παρουσία στην Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης

Με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να στείλω το μήνυμά μου και να χαιρετίσω την Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης, Geneva Peace Week , υπογραμμίζοντας τη συμβολή της ελληνικής και κάθε Διασποράς στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Μεταξύ άλλων, είπα της πως «η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών συμμετέχει στην προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας ειρηνικής κοινωνίας παντού στον κόσμο. Η στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και των γραμμάτων, τα προγράμματα φιλοξενίας για αποδήμους της Ελλάδας και άλλων χωρών, η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας είναι μόνο της από τις δικές μας φροντίδες για την ενίσχυση ενός ειρηνικού τρόπου ζωής.

Η Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης συμβάλλει σταθερά σε αυτή την προσπάθεια. Σηματοδοτεί την ανάγκη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών. Αυτή η Εβδομάδα συνεισφέρει στον μετασχηματισμό της διεθνούς συνεργασίας, ιδίως τώρα, που η πανδημία μαστίζει όλον τον πλανήτη”.

Η Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης αποτελεί μια κορυφαία Σύνοδο που πραγματοποιείται από το 2014. Το ετήσιο αυτό παγκόσμιο forum λαμβάνει θέση στο διεθνές ημερολόγιο, συνιστώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο Κυβερνήσεων, Διεθνών Οργανισμών, Θεσμών, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών με στόχο την προώθηση της ειρήνης, της ανοικοδόμησης κρατών και της επίλυσης συγκρούσεων.

Η φετινή Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης διοργανώθηκε από το Graduate Institute of International & Development Studies, την Peace Building Platform, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και την κυβέρνηση της Ελβετίας. Λόγω των ειδικών συνθηκών στην εποχή της πανδημίας η διαδικασία και της ελληνικής συμμετοχής υλοποιήθηκε διαδικτυακά ώστε να αναρτηθεί στην πλατφόρμα της Peace Week.

Για να παρακολουθήσετε την ελληνική παρουσία μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://eu.eventscloud.com/…/digital-series…/ και να επιλέξετε το βίντεο με τίτλο «The role of research, educational and healthcare institutions in peacebuilding community at COVID-19 times».

Η πρόταση του Ελληνικού Συνδέσμου Πολιτικών Επιστημόνων (Hellenic Association of Political Scientists– ΗΑPSc), που συμμετείχε για 5η συνεχή χρονιά στη διοργάνωση με θέμα “The role of research, educational and healthcare institutions in peacebuilding community at COVID-19 times”, ήταν από τις «δυνατές» ανάμεσα στις 170 που είχαν κατατεθεί.

Κεντρικοί ομιλητές της διοργάνωσης του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων ήταν ο διεθνούς εμβέλειας έλληνας γενετιστής, καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης, του Πανεπιστημίου της Γενεύης και η διακεκριμένη Ιατρός Ενδοκρινολόγος, δρ Παρή Ράπτη , επίτιμο μέλος HAPSc και Επιστημονική Συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Μήνυμα επίσης έστειλαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία, κ.  Χρίστος Δήμας – Christos Dimas  και ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δρ

Γιώργος Πατούλης.

Συμμετείχαν επίσης ο Αχιλλέας Γραβάνης, καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και συνεργαζόμενος καθηγητής Έρευνας στο Κέντρο Ανάπτυξης Φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Northeastern (Βοστώνη), ο Αθανάσιος Βοζίκης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM), η Βασιλική Αρτινοπούλου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Κυριάκος Σουλιώτης,καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και ο δρ Σίμος Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του HAPSc.»

Αφήστε μια απάντηση