Ομογένεια Πολιτισμικά Τέχνες και Εικαστικά

Goddess Garbage & Gewalt 

 

Μια ομάδα καλλιτεχνών στο Βερολίνο αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους περιβαλλοντολογικού περιεχομένου. Σε σκηνοθεσία Άλκηστις Καφετζή και σενάριο Αριστοτέλη Χαϊτίδη το Goddess Garbage & Gewalt είναι μια ταινία για την πλαστική ρύπανση και αδύναμους θεούς. Μια κινηματογραφική αλληγορία των καιρών μας.

Τι είναι ιερό;

Ο άνθρωπος και η φύση βρίσκονται σε έναν πόλεμο χωρίς νικητές. Η υπερβολική εκμετάλλευση, μια ναρκισσιστική θεώρηση των ανθρώπων αλλά και η ανικανότητα της πολιτικής όπως και της επιστήμης να λειτουργήσουν αποτρεπτικά ως προς την καταστροφή του πλανήτη/περιβάλλοντος εκδηλώνονται στην εικόνα της θεάς που βρίσκεται κυριολεκτικά πνιγμένη στο πλαστικό.

Και οι θεοί που κάποτε έπλασε ο άνθρωπος είναι πλέον ανίσχυροι. ΜΙα βαθιά φιλοσοφική ταινία που συνδυάζει την αισθητική με την πολιτική διάσταση των πραγμάτων πέρα από θρησκευτικά δόγματα και πάγιες θέσεις. Ένας μονόλογος της θεάς Ήρας του σήμερα, γραμμένος στα Γερμανικά σε στίχους που έχουν την μορφή χρησμών.

Με την καμπάνια χρηματοδότησης στο startnext (σύνδεσμος παρακάτω) ζητάμε την στήριξη σας. Είμαστε μια ομάδα Ελλήνων δημιουργών που εν μέσω πανδημίας συνεχίζουμε με ό,τι μέσα έχουμε το έργο μας. Χωρίς την έμπρακτη υποστήριξη της κοινωνίας όμως, η παραγωγή τέχνης είναι αδύνατη.

Σύνδεσμος startnext:

https://www.startnext.com/en/goddess-garbage-and-gewalt

Σενάριο: Αριστοτέλης Χαϊτίδης

Σκηνοθεσία: Άλκηστις Καφετζή

Ενδυματολογία: Μαρία Σαλουβάρδου

Στον ρόλο της θεάς: Χριστίνα Φρονίστα

Παραγωγή: Αριστοτέλης Χαϊτίδης και Άλκηστις Καφετζή

https://aristoteles-chaitidis.jimdofree.com/

www.alkistiskafetzi.com

Αφήστε μια απάντηση