Συνταγές

“Γλυκιά ζωή”: Ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο, ηλιέλαιο… τι να προτιμήσω για τηγάνισμα;

 

Νατάσσα Βησσαρίωνος

Ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο, ηλιέλαιο… τι να προτιμήσω για τηγάνισμα; Υπάρχει ιρλανδέζικο ουίσκι με “άρωμα” ξινόμαυρου; Πόσες νηστίσιμες συνταγές από όλη την Ελλάδα μπορούν να χωρέσουν σε ένα βιβλίο; Πότε αρχίζει η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης στη Θεσσαλονίκη; Πως η κολοκυθόπιτα έγινε delicatessen προϊόν στην Ιερισσό;

 

 

Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουμε σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου στη “Γλυκιά ζωή” στο Πρώτο πρόγραμμα στις 5μμ και για ένα δίωρο. Κοντά μας, είναι ο Βασίλης Ζαμπούνης, από την ιστοσελίδα Olivenews που θα μας ενημερώσει για τις διαφορές ελαιόλαδου, πυρηνέλαιου, ηλιέλαιου κ.λ.π. Ακόμη, ξεφυλλίζουμε με τη Σάρα Φαφούτη το νέο της βιβλίο μαγειρικής «Πάντα Eυλογημένο το Tραπέζι σας» με νηστίσιμες παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μύρτος. Επιπλέον, ο Stefanos Kogias μας ξεναγεί στη σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, to Thessaloniki Wine Show που επιστρέφει την Κυριακή. Ακόμη, ο Κωστής Δαλαμάρας από το Domaine Dalamara – Οινοποιείο Δαλαμάρα θα μας μιλήσει για την μακρά ιστορία του κτήματος αλλά και για τη συνεργασία του με ιρλανδέζικο αποστακτήριο. Τέλος, η Μελαχρινή Λιάκου, μας αφηγείται από την Αριστοτέλεια ΓΗ την ιστορία της συνταγής της κολοκυθόπιτας της γιαγιάς της που έγινε delicatessen προϊόν της Ιερισσού.

 

 

Η εκπομπή αναμεταδίδεται από τη “Φωνή της Ελλάδας” για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο.

Ακρόαση από τους 105.8 και 91.6 στα FM για την Αττική, μέσω διαδικτύου: webradio.ert.gr/proto και ψηφιακά στην ένδειξη Voice of Greece και proto.

Αφήστε μια απάντηση