Κοινωνικά

Γλυκιά Ζωή με την Νατάσσα Βησσαρίωνος

 

Ποιος αγαπημένος μάγειρας έγραψε 10 ιστορίες αχόρταγης ζωής; Ποιος δημιούργησε εκλεκτό απόσταγμα από νωπά σύκα; Ποιος ήταν ο χημικός Ιωάννης Σπέης που δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της οινοποιίας το 1930; Ποιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού καλύπτουν τα ξεχωριστά Κύθηρα; Ποιος έκανε γνωστή την παραδοσιακή ροδίτικη λαδόπιττα;

 

 

Για όλα αυτά θα συζητήσουμε στον αέρα του Πρώτου προγράμματος της ΕΡΤ, στην εκπομπή Γλυκιά Ζωή365 την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο. Μαζί μας είναι ο Ηλιας Μαμαλακης με το νέο του βιβλίο “Οι αναμνήσεις ενός μαγειριστή και 10 ιστορίες αχόρταγης ζωής”. Ακόμη, ταξιδεύουμε μέχρι τη Σύρο και δοκιμάζουμε τo απόσταγμα με νωπά σύκα και τα εκλεκτά τσίπουρα του Makryonitis Syros Distillery, και μέχρι τα Κύθηρα όπου η Πέννυ Τζωρτζοπούλου από τον νεοσύστατο φορέα τουριστικών καταλυμάτων Τσιρίγο (CeriGo) και του Hidden Retreats Kythira μας ξεναγεί στο νησί και μας ενημερώνει για τον αγροτουρισμό και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού Ταξιδεύουμε και μέχρι τη Ρόδο όπου δοκιμάζουμε στο Φαληράκι την πολυβραβευμένη Ροδίτικη Λαδόπιττα. Τέλος, μαθαίνουμε για τον χημικό της Ελληνικής Οινοποιίας Ιωάννη Σπέη μέσα από το project του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς “Μια ιστορία από τις πηγές”.

 

 

 

Η εκπομπή αναμεταδίδεται από τη “Φωνή της Ελλάδας” για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Ακρόαση από τους 105.8 και 91.6 στα FM για την Αττική (οι συχνότητες για την υπόλοιπη Ελλάδα στο www.ert.gr), μέσω διαδικτύου: webradio.ert.gr/proto και webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladasκαθώς και μέσω τηλεόρασης στην ένδειξη proto.

 

 

Αφήστε μια απάντηση