Κύπρος Νέα

Συμμετοχή Υπουργού Άμυνας Κύπρου στη Στρατιωτική Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα με το πέρας της Στρατιωτικής Παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

Περήφανος και συγκινημένος θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής εντυπωσιακής στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού μεταφέρω εγκάρδιες ευχαριστίες και απέραντη ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για τα όσα κάνουν για την Κύπρο.

Σήμερα τιμούμε το Έπος και τους ήρωες μαχητές του ‘40 που αγωνίστηκαν με σθένος και γενναιότητα για την υπεράσπιση των ιδανικών της ελευθερίας, του δικαίου και της δημοκρατίας.

Οι Έλληνες το ‘40 δεν διέθεταν τα στρατιωτικά μέσα και την ισχύ, είχαν όμως την ενότητα, το ηθικό, την πίστη και το πάθος για προάσπιση της πατρώας γης, στοιχεία που τους βοήθησαν να μεγαλουργήσουν.

Με την Κύπρο ημικατεχόμενη και διαρκώς απειλούμενη από την κατοχική δύναμη, και με πολεμικά γεγονότα γύρω μας, αντλούμε διδάγματα και παραδείγματα από το ιερό μήνυμα της σημερινής μεγαλειώδους επετείου και συναισθανόμενοι το καθήκον και την υποχρέωση μας δηλώνουμε περήφανοι απόγονοι ένδοξων προγόνων, έτοιμοι να αγωνιστούμε μέχρι εσχάτων για να προστατεύσουμε ό,τι κινδυνεύει και να υπερασπιστούμε ό,τι μας ανήκει.

Αυτό οφείλουμε στους αθάνατους ήρωές μας και αυτό θα πράξουμε όποτε κριθεί απαραίτητο.

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρέλαση.

Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό!

Αφήστε μια απάντηση