Ειδήσεις Ομογένεια

Η ΓΓΔΔΑΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ (LAGFF)

 

 

 

Από την 1η έως τις 15 Οκτωβρίου διοργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF – www.lagff.org), αυτή τη φορά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ με μήνυμά του προς όλους τους συντελεστές και θεατές αυτού του εμβληματικού καλλιτεχνικού γεγονότος.

Ο Γενικός Γραμματέας, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού αγκαλιάζει αυτό το Φεστιβάλ-θεσμό που προβάλλει και προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό, την καλλιτεχνική έκφραση και την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή εδώ, στο Λος Άντζελες, την καρδιά του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς και στο ευρύτερο διεθνές κοινό. Και αυτό γιατί, η Γενική Γραμματεία στηρίζει πολιτιστικές δράσεις προβολής της Ελλάδας σε όλες τις εκφάνσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας και είναι υπερήφανη που είναι ενεργά παρούσα για ακόμη μία χρονιά, μέσω του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Λος Άντζελες και της στήριξης που αυτό παρέχει, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου».

 

 

Το LAGFF παρουσιάζει νέες ταινίες από την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνει έργα διεθνών κινηματογραφιστών ελληνικής καταγωγής.
«Με πάνω από 50 νέες εμφανίσεις, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και ταινίες κινουμένων σχεδίων, το LAGFF 2020 είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο. Πολλές ταινίες κάνουν πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική, στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Αριστοτέλης Κατωπόδης.

Το Φεστιβάλ προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο, την πολιτιστική ανταλλαγή και συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των κινηματογραφιστών και του Χόλιγουντ.

Στο πρόγραμμα του LAGFF, εκτός από τις ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα κινούμενα σχέδια περιλαμβάνονται και διαδικτυακά σεμινάρια Masterclass από πρωταγωνιστές της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, όπως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Pictures, Jim Gianopοulos, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Emmy, Greg Yaitanes, και η διάσημη ηθοποιός-παραγωγός, Νία Βαρδάλος.

Αφήστε μια απάντηση