Ομογένεια

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗ, ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την απεριόριστη εκτίμησή του προς την ελληνική κοινότητα Αυστραλίας, «μία από τις πιο δυναμικές ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως» εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, σε διαδικτυακή επικοινωνία που πραγματοποίησε σήμερα με Έλληνες ομογενείς που βραβεύτηκαν κατά την «Ημέρα της Αυστραλίας».

Πρόκειται για ομογενείς γεννημένους εκεί, οι οποίοι τιμήθηκαν από την αυστραλιανή πολιτεία για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της σπουδαίας αυτής πολυπολιτισμικής χώρας, για την προσφορά τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αλλά και την ελληνική παροικία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσουλάκη, ο οποίος συνεχάρη τους Ομογενείς για τη σημαντική διάκριση την οποία πέτυχαν. Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι το γεγονός ότι οι συμπατριώτες μας, παρότι έχουν γεννηθεί εκεί, παρότι έχουν ζήσει εκεί όλη τους τη ζωή, έχοντας μάλιστα προσφέρει τόσα πολλά στη νέα τους πατρίδα, εντούτοις διατηρούν πάντα ζωντανή μέσα τους την Ελλάδα και την εθνική τους ταυτότητα. «Παρακολουθούμε την Ομογένεια της Αυστραλίας πάντα με αγάπη και είμαστε περήφανοι για εσάς. Σας χρειαζόμαστε και μας χρειάζεστε, γιατί σας θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσουλάκης.

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επισκεφτεί την Αυστραλία, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα ταξίδι που θα είχε χωρίς αμφιβολία πραγματοποιηθεί, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η μακρά περίοδος της πανδημίας που κατέστησε τα ταξίδια αδύνατα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Η κα Mary Mangos, 94 ετών, «ζωντανός θρύλος» της ελληνικής Διασποράς, «πρότυπο για τις επόμενες γενιές των απανταχού Ελλήνων», όπως τη χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας. Διακρίθηκε για τη μακρά και πολυδιάστατη προσφορά της στην ελληνική παροικία της πρωτεύουσας της Νότιας Αυστραλίας.

Ο κ. George Stamas, ο οποίος διακρίθηκε για την προσφορά του μέσα από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, για την πολύ σημαντική φιλανθρωπική και επιχειρηματική του δράση.

O κ. Michael Kannis, ο οποίος διακρίθηκε για τις εξαιρετικές του υπηρεσίες στις μεταφορές και τη μεταρρύθμιση των υποδομών, κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κατά τη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στις δράσεις της Γενικής Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού για τους Ομογενείς, με έμφαση στις πρωτοβουλίες για την προώθηση της ελληνικής Γλώσσας και των αγγλόφωνων προγραμμάτων των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Ο κ. Stamas και ο κ. Kannis από την πλευρά τους επισήμαναν ότι η βράβευσή τους αποτελεί τιμή για το σύνολο της Ομογένειας, που αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση της Αυστραλίας: «Προσφέρει ένα βήμα για να μιλήσουμε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες μας», ανέφεραν, τονίζοντας ότι οι δεσμοί στο εσωτερικό της Ομογένειας είναι ακατάλυτοι και βασίζονται στη Θρησκεία και τη Γλώσσα που κρατούν τους Έλληνες ενωμένους.

Τέλος, η κ. Μάγκου μίλησε με τα πιο θερμά λόγια και εξέφρασε την «ειλικρινή της χαρά» για την πρωτοβουλία του κ. Χρυσουλάκη, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι αποτελεί «πραγματικά μεγάλη τιμή» και «αναγνώριση από την Ελλάδα της προσφοράς των Ομογενών».

Αφήστε μια απάντηση