Κύπρος Νέα

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού & Ιστορικού Ντοκιμαντέρ της Κύπρου

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού & Ιστορικού Ντοκιμαντέρ της Κύπρου (21.11.2022)

Επ’ ευκαιρία ειδικού αφιερώματος με ελληνικά ντοκιμαντέρ στο πρόγραμμα του  5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού & Ιστορικού Ντοκιμαντέρ της Κύπρου (ΑΕΙ 2021 Film Festival), το οποίο έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, απηύθυνε χαιρετισμό στο διεθνές σκέλος  και στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ στις 20 Νοεμβρίου 2022.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Κυπριακό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «A.E.I. AUDIOVISUAL FORUM» με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε τη σημασία του ελληνικού αφιερώματος με 6 ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν το σφρίγος και δυναμισμό της ελληνικής οπτικοακουστικής παραγωγής. Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην αληθινά παιδευτική και ουσιαστικά ψυχαγωγική σημασία οπτικοακουστικών έργων όπως το ντοκιμαντέρ, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του σημερινού κόσμου και των κοινωνιών μας και συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ, καθώς και όλους όσους συνεισέφεραν στην διοργάνωση του αφιερώματος στο ελληνικό ντοκιμαντέρ.

Όλα τα ντοκιμαντέρ του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου προβάλλονται έως και τις 20 Δεκεμβρίου 2022 στη διαδικτυακή του πλατφόρμα : https://watch.eventive.org/aei-cyprusfilmfestival

 

Αφήστε μια απάντηση