Τουρισμός

Κρήτη «ψηφίζουν» οι Γερμανοί και το φθινόπωρο

 

Το γερμανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ειδικότερα την Κρήτη παραμένει αμείωτο και κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να προγραμματίζουν απευθείας πτήσεις από γερμανικά αεροδρόμια προς το ελληνικό νησί μέχρι τον Νοέμβριο.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip), που διοργάνωσε στα Χανιά την προηγούμενη εβδομάδα η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας με την ευκαιρία της απευθείας σύνδεσης Νυρεμβέργη-Χανιά από την αεροπορική εταιρεία Corendon Airlines, η οποία εγκαινιάστηκε στα τέλη του Ιουνίου 2021. Η αεροπορική σύνδεση προβλεπόταν να σταματήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ωστόσο πιθανότατα θα επεκταθεί χρονικά λόγω της αυξημένης ζήτησης εν’ όψει των φθινοπωρινών διακοπών του Νοεμβρίου στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Στο ταξίδι, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, την αεροπορική εταιρεία Corendon Airlines και την Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Birgit Ropohl, Stefan Grundler και Isabel Pyc από τα μεγαλύτερα έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά μέσα της Νυρεμβέργης και την ευρύτερη περιοχή. Τη δημοσιογραφική αποστολή συνόδευσαν ο διευθυντής του αεροδρομίου της Νυρεμβέργης, Δρ. Michael Hupe, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του αεροδρομίου, Christian Albrecht, και η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Αρετή Πρίνου.

 

Η γερμανική αντιπροσωπεία στους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι Χανίων.

 

Συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκη

Στη διάρκεια της παραμονής της στα Χανιά, η γερμανική αποστολή ξεναγήθηκε στα σημαντικά μνημεία της παλιάς πόλης και στα Λευκά Όρη, ενώ συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, Κώστα Γύπαρη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, Μανώλη Βολικάκη, τους υπεύθυνους του αεροδρομίου Χανίων και εκπροσώπους τοπικών τουριστικών φορέων.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τα μέλη της γερμανικής αποστολής, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Χανίων, Γιάννη Γιαννακάκη, του Αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Καντάνου-Σελίνου Στέλιου Καλογριδάκη, και του τουριστικού στελέχους με εμπειρία στη γερμανική αγορά, Μανόλη Μαρινάκη. Ο κος Φραγκάκης ευχαρίστησε τους καλεσμένους για τη συμμετοχή τους στο ταξίδι και συζήτησε με τον διευθυντή του αεροδρομίου, κο Hupe, τις δυνατότητες σχεδιασμού και υλοποίησης στοχευμένων διαδικτυακών ενεργειών προβολής των Χανίων στην περιοχή της Νυρεμβέργης σε συνεργασία με την Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας.

 

Στιγμιότυπο από την περιήγηση στα Λευκά Όρη, όπου οι επισκέπτες γνώρισαν την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως την άμεση προσβασιμότητα του ορεινού όγκου από τη θάλασσα.

 

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Βαυαρία μετά το αεροδρόμιο του Μονάχου, συνδέεται απευθείας με έξι ελληνικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κω, Ηράκλειο, Χανιά και Ρόδο), ενώ η Corendon Airlines πετά προς τους προορισμούς αυτούς από συνολικά 16 αεροδρόμια της Γερμανίας μεταξύ των οποίων και αυτό της Νυρεμβέργης.

 

Αφήστε μια απάντηση